Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ!

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:

  • Υπέγραψε λήξη του εμπάργκο το 1995 για τα Σκόπια.
  • Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες είναι Τουρκαρβανοί.
  • Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής.
  • Υπέγραψε το 1987, ως υπουργός Εξωτερικών, την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία υπό την συνοδεία των συνθημάτων: "ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ".
  • Το 1988 υπέγραψε με τον Τούρκο Γιλμάζ να ΜΗΝ επεκταθεί η θάλασσά μας από τα 6 στα 12 μίλια ώστε να μπαίνουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι στο... Αιγαίο για ασκήσεις και για ψάρεμα. Να μην καθορισθεί ΠΟΤΕ η ΑΟΖ.
  • Ακύρωσε την κυριότητα όλου του Αιγαίου.
  • Ακύρωσε στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 προφανώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς συνονόματος του κ Καρόλου Παπούλια , που βρίσκεται από το 1974 στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Είναι προφανώς απλώς... συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ( τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά..)

Είναι προφανώς απλώς ...συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή , εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, οδήγησε την χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα , που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.

Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος του υπουργού που έδινε "άτοκα δάνεια" σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά "του σκυλόσπιτου" κατά δηλώσαν αλλού συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο τότε.

Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος του κεντρικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την δεκαετία του 1980.

Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (άλλα και παλαιοτέρα ως στελεχώσου κινήματος) ήταν στα μέσα και στα έξω στο Καστρί , που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και λίγο αργότερα ήταν από τους στενότερους ανθρώπους της επόμενης συζύγου του τότε
πρωθυπουργού, η σχέση με την όποια ( και τα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο) ουσιαστικά κατέστρεψε την εικόνα του Α Παπανδρέου.

Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου Της Δημοκρατίας, με τον πολιτικό  βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια, που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που είπε το περασμένο Σάββατο κατά την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμφώνα με την όποια "Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την Ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις".

Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, παράλληλα με αυτή την παραδοχή (αν την πιστεύει πραγματικά) ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να έχει υποβάλλει και την παραίτηση του, ως μικρή συμβολή (και συγγνώμη) στα όσα έκανε η πολιτική τάξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια, όπως ο ίδιος παραδέχεται και δηλώνει προχθές.

Κάλλης Κων/νος
Ιστορικός
Συμπληρωματικά:

Παρέλαβε με ιδιαίτερη χαρά την προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς να πολυνοιαστει για τα λόγια της κυρίας Μπενάκη:
"Τα Εθνικά σύνορα και η Εθνική κυριαρχία θα περιοριστούν για χάρη της Ειρήνης της Ευημερίας και της Ασφάλειας".
"Τα δικαιώματα του πολίτη θα μπορούν να παραβιάζονται από αρχές πέρα των γνωστών και καθιερωμένων".

Όταν ο Καραμανλής διέλυσε τη βουλή μέσα σε μια νύχτα το 2009 με μοναδικό γνώμονα "το Εθνικό συμφέρον", υπέγραψε αυτή την απόφαση, με αποτέλεσμα να παραγραφούν όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που εκείνη την περίοδο ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Έχει υπογράψει δεκάδες "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου", οι οποίες παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατικές διαδικασίες και το Σύνταγμα της Χώρας.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ 

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ!



Άκης Καραλής

aristofanis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου