Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της Κοζάνης

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι συλληφθέντες της Κοζάνης. Στον εισαγγελέα οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στους "Πυρήνες"
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι τέσσερις δράστες της Κοζάνης, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό και ενώ οι άλλοι τέσσερις συνεργοί τους δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.
Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν στις 5 το απόγευμα ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων, και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται.
Εν τω μεταξύ, έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη "δυναμική επιχείρηση" που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.
Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου