Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Αστυνομία για τους 4: "Ασκήθηκε η απολύτως αναγκαία βία"

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στις επικρίσεις για την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη. Κάνει λόγο για επιτρεπτή βία κατά τη διάρκεια της συμπλοκής
Εξηγήσεις για τη βία που ασκήθηκε κατά των 4 συλληφθέντων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, δίνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις φωτογραφίες των δραστών.
Οι 4 φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης, ενώ έγινε και προσπάθεια να αλλοιωθούν οι εικόνες με χρήση Photoshop.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  κατά τη διάρκεια σύλληψης τριών δραστών που έφεραν βαρύ οπλισμό και καταδιώκονταν για δύο ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει το πρωί της 01-02-2013 στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και για αρπαγή ενός ατόμου, "επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ο αποτελεσματικός αφοπλισμός αυτών και η ασφαλής απελευθέρωση του ομήρου, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα απολύτως αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται για την αυτοπροστασία των αστυνομικών και για τη διαφύλαξη και προστασία των πολιτών, δεδομένου ότι η επιχείρηση σύλληψης εξελίχθηκε στο κεντρικότερο και πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Βέροιας και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής".
Όπως αναφέρει η αστυνομία,  προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος, ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς, η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία, κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση των δραστών.

 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου