Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας με το γενικό τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας με το γενικό τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός». Η συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, της Κ.Ε.Δ.Ε και του ΝΠΔΔ-ΚΟΙΠΑΠ
στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ήταν πολύ αποτελεσματική και φρόντισε για την δημιουργία και διατήρηση τους Χριστουγεννιάτικου κλίματος στην Εορδαία καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Οι εκδηλώσεις των οποίων την εποπτεία είχε η Κ.Ε.Δ.Ε. ήταν «Η συνοικία των παραμυθιών», καθώς και οι εκδηλώσεις «Παραμυθιαζόμαστε» (18, 25 και 31/12) και «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» (20, 27/12 και 3/1), που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Αναφορικά με τη «Συνοικία των παραμυθιών», που δημιουργήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αθλητικές εγκαταστάσεις τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά.
Η συνοικία ήταν ανοιχτή για το κοινό από 15 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου και λειτουργούσε από τις 10.00 έως τις 14.00 και το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 21.00. Τα σπιτάκια των παραμυθιών ήταν στελεχωμένα από εθελοντές, οι οποίοι είναι πολίτες της πόλης μας και εκπαιδεύτηκαν δέκα μέρες πριν την έναρξη, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν από μια τόσο μεγάλη προσπάθεια δεδομένου πως κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί ποτέ προηγουμένως στην Πτολεμαΐδα. Τον χώρο επισκέφθηκαν 7.000 παιδιά (με βάση τα «Γράμματα στον Αη-Βασίλη») με τους γονείς τους. Πολλά από αυτά ήρθαν δύο και τρεις φορές, ωστόσο ο αριθμός αυτών των παιδιών δεν ξεπερνάει τα 1000. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι δήλωναν ενθουσιασμένοι με την προσπάθεια. Η επιθυμία της Κ.Ε.Δ.Ε να ξεκινήσει έναν θεσμό προϊδεάζει για ένα ελπιδοφόρο μέλλον αφού ήδη υπάρχουν εθελοντές για να στηρίξουν μια παρόμοια κίνηση μελλοντικά αλλά και ιδέες για τα παραμύθια που θα φιλοξενηθούν του χρόνου από τα ίδια τα παιδιά.
Η Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. ευχαριστεί θερμά όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση και την επιτυχία της μεγάλης αυτής εκδήλωσης και ιδιαίτερα την κα Μάρθα Μαυρίδου που είχε κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιδέας και την ομάδα των εθελοντών που συνέβαλε στην επιτυχία.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου