Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Божидар Димитров: «Παράρτημα του Εθνικού Βουλγαρικού Μουσείου έγινε η πλατεία των Σκοπίων»

Τα νέα μνημεία με Βούλγαρους εθνικούς ήρωες που στήνονται στην πλατεία των Σκοπίων, την κάνουν ολοένα να μοιάζει ως κλάδος του Βουλγαρικού Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, δήλωσε ο Μπότζινταρ Ντιμίτροφ διευθυντής του εθνικού μουσείου στη Σόφια.

Σύμφωνα με τα λόγια του, το νέο πρόγραμμα του Δήμου του Κέντρου στα Σκόπια, περιλαμβάνει άλλα δέκα αγάλματα που θα απεικονίζουν ήρωες της βουλγαρικής ιστορίας και οι οποίοι έν ζωή  είχαν δηλώσει επανειλημμένα  τη βουλγαρική ταυτότητά τους και ορισμένοι σκοτώθηκαν επειδή ακριβώς ήταν Βούλγαροι.

Ο Ντιμίτροφ μιλώντας στο πρακτορείο 'Φόκους', αναφέρθηκε στη ζωή των Βουλγάρων ηρώων και την επισήμανση από τους ίδιους, ότι ήταν βουλγαρικής καταγωγής και πέθαναν για τη Βουλγαρία.
Θα προσθέσει ακόμη ότι για το θέμα αυτό θα πρέπει να υπάρξει βουλγαρική απάντηση:

«Η Βουλγαρία θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί, αλλά την ίδια στιγμή-νομίζω ότι η ίδια η Βουλγαρία δεν έχει μνημεία από αυτούς τους ήρωες και θα πρέπει να πάρει ένα μάθημα από τους Σλάβους των Σκοπίων. Είναι, πια, γεγονός ότι στα Σκόπια υπάρχουν τόσα πολλά μνημεία των εθνικών ηρώων της Βουλγαρίας που δεν φθάνουν όλα τα αγάλματά μας στη Σόφια και στο Πλοβντίβ( Φιλιππούπολη) μαζί», είπε.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου