Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μάχη για το τμήμα επιθεώρησης εργασίας ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου στην οποία προβλέπεται η κατάργηση του γραφείου επιθεώρησης κοινωνικής εργασίας στην Πτολεμαΐδα. Την αναγκαιότητα να μην κλείσει το γραφείο, η συνέχιση της λειτουργίας του οποίου θεωρείται απολύτως απαραίτητη, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους στην περιοχή, τονίζει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
«Θα μας βρει απέναντι κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους που θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής μας και  την περαιτέρω ταλαιπωρία των εργαζομένων και των κατοίκων της Εορδαίας», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση , στην οποία γίνεται λόγος για συστηματική  προσπάθεια υποβάθμισης της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας  η οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».
«Αντί να ενισχύονται οι υπηρεσίες και οι φορείς της πόλης μας που καθημερινά εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζόμενους, κάποιοι έχουν βάλει στόχο την αποδυνάμωση και τελικά το κλείσιμο τους».   
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου αναμόρφωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κλείνει το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας.
Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας αναλυτικά αναφέρει για το θέμα στην ανακοίνωση του: «Τον Φεβρουάριο του 2011 είχαμε δώσει πάλι μάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα και την είχαμε κερδίσει λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Χάλαρη Μ., ότι η επιθεώρηση εργασίας της Πτολεμαΐδας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, με την προϋπόθεση ότι το Εργατικό Κέντρο θα παραχωρήσει ένα γραφείο για την στέγαση της, πράγμα που έγινε και από 01/01/2012 το τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Πτολεμαΐδας στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου χωρίς το Υπουργείο να διαθέτει πόρους του προϋπολογισμού του.
Όπως φαίνεται όμως η πόλη της Πτολεμαΐδας και η ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας κάθε φορά που αποφασίζονται νέες αλλαγές είναι η πρώτη που βρίσκεται στο στόχαστρο.
Συγκεκριμένα στον πρώτο σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ καταργούνται τα τμήματα της Πτολεμαΐδας, του Αγρινίου, της Λιβαδειάς, της Άρτας και της Αγίας Παρασκευής στην Αττική, στο δεύτερο όμως τροποποιημένο σχέδιο παραμένουν σε λειτουργία Αγρίνιο, Λιβαδειά, Άρτα και Αγία Παρασκευή ενώ το τμήμα της Πτολεμαΐδας δεν υπάρχει πουθενά.
Μία υπηρεσία που εξυπηρετεί περίπου 2.000 εταιρείες,  μέσα σε αυτές και τη ΔΕΗ,   που ο όγκος δουλειάς που προκύπτει από τις δραστηριότητές της αντιστοιχεί σε 500 με 600 επιχειρήσεις.
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας είναι από τα λίγα τμήματα της χώρας που διαθέτουν τόσο ευρύ φάσμα εργασιών και η απόφαση για το κλείσιμό του θεωρείται αδικαιολόγητη.  Δεν μπορεί μία εργατούπολη όπως η  Πτολεμαΐδας με σχεδόν 60.000 κατοίκους να μην διαθέτει Επιθεώρηση Εργασίας σε αντίθεση με άλλες πόλεις με 10.000 και 20.000 κατοίκους.
Το Εργατικό Κέντρο δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση αυτής της  άδικης απόφασης που μόνο αναμορφωτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
  Όλος ο συνδικαλιστικός κόσμος της περιοχής θα δώσει μάχη για να συνεχίσει η λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας και δεν θα  σταματήσουμε να διεκδικούμε την επιπλέον στελέχωσή της για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της.»  
 
fonikozanis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου