Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ - Διευθυντής τράπεζας «σήκωσε» μισό εκατ. ευρώ από λογαριασμό πεθαμένου!

Το ποσό των 485.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει μια σπείρα επτά ατόμων στην περιοχή της Ξάνθης και της Δράμας από τραπεζικούς λογαριασμού 61χρόνου, ο οποίος όμως είχε αποβιώσει! Στην σπείρα συμμετείχε και διευθυντής τραπεζικού καταστήματος.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, οκτώ δράστες από τις αρχές του 2012 πραγματοποίησαν αναλήψεις που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ από λογαριασμό ενός 61χρόνο που είχε αποβιώσει. Συγκεκριμένα οι δράστες, επισκέφτηκαν δύο τραπεζικά υποκαταστήματα ένα στην Ξάνθη και ένα σε χωρίο της Δράμας και κατάφεραν να εξαπατήσουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους αποσπώντας το μυθικό ποσό.

Πρόκειται, για επτά τουλάχιστον άτομα (έξι ημεδαποί, ηλικίας 33, 43, 47, 53, 43, και 65 ετών και ένας αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων δράστης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο και μεθοδολογία δράσης καθώς και με διάφορες συνθέσεις, προέβαιναν σε εξαπάτηση υπαλλήλων τραπεζικών υποκαταστημάτων, με σκοπό την ανάληψη των μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο μεγαλύτερος από τους δράστες συνοδευόμενος από διαφορετικά κάθε φορά μέλη της ομάδας, πλην του 43χρονου, μετέβαινε στα δύο τραπεζικά υποκατάστημα, όπου επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα και παριστάνοντας 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει πεθάνει, εξαπατούσε τους υπαλλήλους του εκάστοτε καταστήματος, προβαίνοντας στην ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από λογαριασμούς του εκλιπόντα.

Από την έρευνα επίσης φέρεται ως μέλος της ομάδας και ο 43χρονος, διευθυντής ενός από τα υποκαταστήματα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο δραστών ηλικίας 65 και 53 ετών εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Πηγή: thrakitoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου