Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Συναυλία με τις Πλειάδες: Αυθεντικοί ήχοι ψυχής


Μια μοναδική βραδιά χάρισαν οι Πλειάδες,  στο κοινό, που από νωρίς κατέκλυσε τους χώρους της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, στην Πτολεμαΐδα.
Η συναυλία ήταν παράλληλη εκδήλωση του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε στους χώρους εργασίας των γλυπτών και είχε τίτλο Πολυφωνικές Διαδρομές.
Το γυναικείο Πολυφωνικό συγκρότημα, συνεπήρε με τα τραγούδια και την ευαισθησία του, τόσο το κοινό, όσο και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο 1 Συμπόσιο Γλυπτικής Πτολεμαίδας.
Πολυφωνικά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερμηνευμένα με τρυφερότητα, αλλά και δυναμισμό, έδεσαν αρμονικά με τα έργα του Συμποσίου Γλυπτικής, που σιγά, σιγά παίρνουν την τελική τους μορφή.
Η Δήμαρχος Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου, υποδεχόμενη τους θεατές, τόνισε, το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής και οι εκδηλώσεις του, αποτελούν ουσιαστικά την αφετηρία των δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Εορδαίας.
«Η ανέλπιστη συμμετοχή των πολιτών δικαιώνει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου και φανερώνει την ανάγκη για δράσεις πολιτισμού υψηλού επιπέδου» ανέφερε κλείνοντας η κα Βρυζίδου.
Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, που είχε και την οργανωτική ευθύνη του Συμποσίου, σημείωσε, την αναγκαιότητα και την σημασία των δράσεων πολιτισμού, ιδίως στις σημερινές συνθήκες, με τους περιορισμένους πόρους και δυνατότητες, ώστε να αποτελέσουν σημαντικοί παράγοντες για την κοινωνική συνοχή, την δημιουργία ισχυρής ταυτότητας για το Νέο Δήμο Εορδαίας και καταλύτες για την ελπίδα και την θετική προοπτική του τόπου μας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, αλλά και στο Πολυφωνικό συγκρότημα για την συμμετοχή του.
Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο Αντιπρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γιώργος Χουλιαράς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ζεστή υποδοχή και ‘άψογη φιλοξενία και μιλώντας εκ μέρους όλων των καλλιτεχνών, ανέφερε, ότι πέρα από τα έργα τους, θα αφήσουν στην Εορδαία και ένα κομμάτι από την ψυχή τους.
Τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν όλοι οι καλλιτέχνες του Συμποσίου, (Χριστογιάννης Δημήτριος, Καίσαρης Κωνσταντίνος, Ντόλας Λέανδρος, D’ Agostino Michele, D Ιsanto Alessandro), που είχαν την δυνατότητα να κάνουν και μια σύντομη αναφορά στο έργο τους, στην έμπνευση  και τους συμβολισμούς του
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες των καλλιτεχνών συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στους αύλειους χώρους της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας και ότι η επίσκεψη, η περιήγηση στα υπό κατασκευήν γλυπτά, είναι ελεύθερες καθημερινά 10  - 1μμ και 7 -10 μμ.
Η Τελική εκδήλωση παρουσίασης των έργων θα γίνει της Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, στις 9 το βράδυ, με μουσική εκδήλωση παρουσίασης έργων του Βαρβουτείου Ωδείου Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου