Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η Ιλλυρίδα ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων

Αύγουστος 21, 2012.
Η Οργάνωση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- (OMDNJ)-Ilirida, άρχισε τη συλλογή  των απαιτούμενων 100 χιλιάδων υπογραφών για την Ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων σε δύο ομοσπονδίες μια Σλαβική και μία Αλβανική.


Μέσα από μια έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Αλβανοί πολίτες του Σλαβικού Κράτους,  θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν ότι τα δικαιώματά τους δεν μπορεί να είναι πλήρη χωρίς την ύπαρξη μια Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας των Σκοπίων, μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων που θα βρίσκονται υπό του ονόματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας.

Ο Selam Elmazi, επικεφαλής της Οργάνωσης δήλωσε ότι στην εφημερίδα «Λάιμ» ότι η πρωτοβουλία είναι απόρροια της συνταγματικής αλλαγής του 1992, όταν έγινε δημοψήφισμα για την πολιτική και εδαφική αυτονομία των Αλβανών στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, και τότε πάνω από 360 χιλιάδες  Αλβανοί είχαν υπερψηφίσει την πρόταση αυτή.

«Ένας από αυτούς τους διοργανωτές ήμουν και εγώ τότε που η οργάνωση τιμωρήθηκε με επτά χρόνια φυλακή το 1993 για μια υπόθεση παράνομης οπλοκατοχής».

Και θα προσθέσει:

«Επί είκοσι χρόνια βλέπουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτε για αυτήν την εθνική μας υπόθεση. Αποφασίσαμε μέσα από τον Οργανισμό αυτό να αναλάβουμε δράση για τη συλλογή 100 χιλιάδων υπογραφών από τους πολίτες ώστε να τροποποιηθεί το Σύνταγμα και να προβλέπει Ομοσπονδοποίηση του Κράτους σε δύο ομοσπονδίες τη Σλαβική και την Αλβανική», δήλωσε ο Ελμάζι.

echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου