Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σκόπια: Η αλβανική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Γκρούεφσκι

Σκόπια.

Η αλβανική αντιπολίτευση κατηγόρησε στο Σκοπιανό Κοινοβούλιο το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας για ενοχή στη δολοφονία των δύο Αλβανών στο Γκόστιβαρ και στις επιθέσεις εναντίον των Αλβανών μαθητών σε λεωφορείο των Σκοπίων.


Ο Αλβανός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Zijadin Sela, ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν βαμμένα τα χέρια τους από το αίμα των Αλβανών.

Ο Γκρούεφσκι αρνήθηκε  τους ισχυρισμούς του βουλευτή Σέλα, λέγοντας ότι το κόμμα του (το αλβανικό δημοκρατικό κόμμα) είχε άλλες απόψεις κατά την περίοδο 2006-08, όταν ήταν μέρος του τότε υπουργικού συμβουλίου.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, τότε όλοι, η κυβέρνηση ήταν καλή και ο πρωθυπουργός δεν ήταν εναντίον των Αλβανών, τώρα που εσείς είστε στην αντιπολίτευση (και δεν συμμετέχετε σε αυτήν) μας μετατρέψατε σε αιμοδιψείς δολοφόνους. Αυτή δεν είναι μια ηθική στάση αλλά διπρόσωπη στάση», είπε ο Γκρούεσφκι.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αντεγκλήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Το αλβανικό κόμμα κατηγόρησε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι ούτε μέχρι  σήμερα δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες των πρόσφατων επιθέσεων  που σημειώθηκαν στο Κουμάνοβο, όπου τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν.
 
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου