Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ελεγξε ο ίδιος τις 2 βίλες του και βγήκε «πεντακαθαρίδης»


Στην… Μπανανία που λέγεται Ελλάδα, ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου, με μισθό 1.500 ευρώ, χτίζει βίλες σε ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού και όταν τον καταγγέλλουν για πολεοδομικές παραβάσεις, ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του και υπογράφει από πάνω ως αναπληρωτής προϊστάμενος και την έκθεση που τον βρίσκει αθώο και καθαρό!   

Θα μπορούσε να είναι σενάριο κωμωδίας του Χόλιγουντ, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα της διαφθοράς, της διαλυμένης Δημόσιας Διοίκησης και της παρανομίας: ένας δημόσιος υπάλληλος όχι μόνο έχει την οικονομική δυνατότητα να χτίζει βίλες σε ένα από τα κοσμικότερα νησιά της χώρας, αλλά και την τυπική εξουσία να ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του. Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» είναι μία από αυτές που κάνουν τα στελέχη της τρόικας να τραβούν τα μαλλιά τους και να μιλούν, δικαίως, για ένα κράτος διαλυμένο και βουτηγμένο στη διαφθορά.

Στη Μύκονο, όπου τους τελευταίους μήνες παρατηρείται, παρά την οικονομική κρίση, όργιο οικοδομικής δραστηριότητας, κυρίως από επιτήδειους που σπεύδουν να χτίσουν αυθαίρετες κατοικίες και στη συνέχεια να τις νομιμοποιήσουν με τον νόμο Παπακωνσταντίνου περί αυθαιρέτων, δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα ούτε ένας στα δεκάδες γιαπιά που σηκώνονται μέρα μεσημέρι ή ακόμα και νύχτα.

  Ο κ. Σταύρος Μαντζιβής, αναπληρωτής προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, πριν από λίγο καιρό με δηλώσεις του σε εφημερίδες είχε επιβεβαιώσει το πάρτι αυθαιρέτων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νησί των Ανέμων, αποκαλύπτοντας μάλιστα και τους  τρόπους με τους οποίους προσπαθούν αυτοί που αυθαιρετούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές τους. Ο ίδιος ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δεν χρειάζεται να ανησυχεί και πολύ, αφού γι’ αυτό φροντίζει… η υπογραφή του.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου