Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ---- ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΙΟΓΡΙΑ .......!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ?‏


Πακτωλός χρημάτων για να «αγαπήσουμε» τους Τούρκους δήμιούς μας! Πρωτοστατεί η μισέλληνας Margaret Papandreo…..Mετά το γενίτσαρο,πιάνει δουλειά κι η μανούλα του…..

by Λακεδαίμων Αππελαίος
Έφτιαξαν και ιστοσελίδα και πουλάνε ανοχή, φιλία και κατανόηση, την ώρα που η Κύπρος κατέχεται, την ώρα που οι Κούρδοιι σφαγιάζονται κατά δεκάδες και την ώρα που η Τουρκία αλυχτεί κατά της Γαλλίας, γιατί η τελευταία ποινικοποίησε την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο λόγος για ένα project που συγχρηματοδοτούν η ΕΕ και η Τουρκία, για… το Βόρειο Αιγαίο (!), με τίτλο North Aegean Narratives, στο πλαίσιο του προγράμματος -EU-Turkey Intercultural Dialogue: Culture & Arts (ΕΕ-Τουρκία Διαπολιτισμικός Διάλογος: Πολιτισμός & Τέχνη).
Το project, έχει σχεδιαστεί από την τουρκική εταιρεία Istanbul Digital Culture and Art Foundation, μαζί με το ελληνικό ΚΕΔΕ (Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, όπου Πρόεδρος είναι η Μαργκαρετ Παπανδρέου ή βασιλομήτωρ), το ολλανδικό ECF (European Culture Foundation), η πολιτιστική εταιρεία Αιολίς της Μυτιλήνης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα τουρκικά πανεπιστήμια Onsekiz Mart, Anadolu και Yildiz. Τι περιλαμβάνει: ένα «διαπολιτισμικό» πρόγραμμα, με τίτλο «Αφηγήσεις Βορείου Αιγαίου: Επανασύνδεση με την άλλη πλευρά». Στόχος του, όπως λένε οι ίδιοι οι οργανωτές, «η ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Αυτό γίνεται με τη συνεργασία οκτώ νέων Ελλήνων και οκτώ Τούρκων κινηματογραφιστών. Όλοι αυτοί, θα παρακολουθήσουν μαζί ένα Εργαστήριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ στο Adatepe, μία παλιά ελληνική συνοικία στο Τσανάκαλε.
Τα ντοκιμαντέρ που θα γυριστούν στη Μυτιλήνη και στα τουρκικά παράλια, θα έχουν το παρακάτω θέμα: «Ξανασκέφτομαι την εγγύτητα και την απομάκρυνση: Επανασύνδεση με την άλλη πλευρά»… Το μόνο που δεν σκέφτονται οι Έλληνες μετέχοντες, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, αλλά και το δράμα του κουρδικού λαού. Κατά τα άλλα όμως, είναι πολύ «προοδευτικοί»…
Κ.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου