Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Βιβλική καταστροφή στην Ουρανούπολη

Φωτογραφία για Βιβλική καταστροφή στην ΟυρανούποληΠώς εξελίσσεται η μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία και Κορινθία. Μάχη με τις φλόγες στην Ουρανούπολη Στάχτη έγιναν μέχρι στιγμής περί τις 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή περιμετρικά της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που διατυπώνουν αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, η φωτιά βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Εκτείνεται από το Άγιον Όρος -στα σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας με την Ουρανούπολη- έως την Κομίτσα που απέχει 8 περίπου χιλιόμετρα από την κηρυχθείσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ουρανούπολη.

Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι ότι από την πύρινη λαίλαπα δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υποδομές και Μονές του Αγίου Όρους.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι συνεχείς εναλλαγές της κατεύθυνσης των ανέμων γεγονός που εξελίσσεται σε κρίσιμο παράγοντα ενόψει των αποψινής νύχτας λόγω του κινδύνου των αναζωπυρώσεων. Μέχρι αργά απόψε καταβαλλόταν προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να "εγκλωβιστούν" σε συγκεκριμένα σημεία οι εστίες της φωτιάς.

Καλά νέα από Αρκαδία και Κορινθία

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στην Αρκαδία και την Κορινθία.

Στην Αρκαδία και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση αν και συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής, ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.

Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.

Προθεσμία πήρε ο 45χρονος

Εξάλλου, 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο 45χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία εμπρησμού από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε την Τρίτη, όταν ο 45χρονος πέταξε τσιγάρο στα χόρτα και επεκτάθηκε προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.
 
news247
Eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου