Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κατεβάστε ~ Οι Τσάμηδες και η Τσαμουριά

Διαβάστε για τα εγκλήματα των Τσάμηδων εναντίων των Ελλήνων Χριστιανών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Τσάμηδες ήταν Έλληνες Χριστιανοί που εξισλαμίσθηκαν κατά την Τουρκοκρατία. Στη συνέχεια υιοθέτησαν την αλβανική διάλεκτο κι έχασαν την ελληνική τους συνείδηση. Ήταν από τους χειρότερους διώκτες και το μαστίγιο στο χέρι των Τούρκων.

Αργότερα, το 1923, εξαιρέθηκαν από τις ανταλλαγές πληθυσμών και το 1940 λαχτάρησαν όταν τα ελληνικά στρατεύματα νίκησαν τους φασίστες Ιταλούς και τους συμμάχους τους Αλβανούς. Κατά την εισβολή των Γερμανών έγιναν για άλλη μια φορά...
 το μαστίγιο του δυνάστη. Οπλίσθηκαν από τους φασίστες και με την ανοχή των Ναζί, άρχισαν τις δολοφονίες, τους βιασμούς και το πλιάτσικο των περιουσιών των χριστιανών Ελλήνων.

Με τη συντριβή του Άξονα έφυγαν κακήν-κακώς από την ελληνική επικράτεια ακολουθώντας τους Ναζί, στα κατεχόμενα μέχρι σήμερα, εδάφη της Βορείου Ηπείρου.

Οι κομμουνιστές κατά τον συμμοριτοπόλεμο, ζητούσαν την βοήθεια των Τσάμηδων ενταντίων των Ελλήνων στρατιωτών.

Τα δικαστήρια των δοσιλόγων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου καταδίκασαν τους Τσάμηδες για Εσχάτη Προδοσία και λόγω των εγκλημάτων τους, δημεύτηκαν οι περιουσίες τους, που αποδόθηκαν στους συγγενείς των δολοφονηθέντων Ελλήνων.

Κατεβάστε ~ Οι Τσάμηδες και η Τσαμουριά από εδώ.

krasodad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου