Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο θρυλικός «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου (23/08 - Πτολεμαΐδα, Υπαίθριο Θέατρο Πτολεμαΐδας Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών)

Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου – Πρόγραμμα ΠεριοδείαςΟ θρυλικός «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη και μουσική του Διονύση Σαββόπουλου, από το «Θέατρο του Βορρά».
Ο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, υπήρξε ορόσημο στη ιστορία του θεάτρου «Μικρή Πόρτα». Με το ανέβασμά του το 1981 τάραξε τα νερά του θεάτρου για παιδιά στη χώρα μας, αλλά αποτέλεσε συγχρόνως και την αρχή μιας νέας πορείας για τον ίδιο το θίασο, μιας πορείας που συνεχίζεται ως σήμερα. Το έργο θεωρείται πια σχεδόν «κλασικό» στο είδος του γι αυτό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το ξαναδείτε μέσα από τα μάτια της σημερινής γενιάς. Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια.
23/08 - Πτολεμαΐδα, Υπαίθριο Θέατρο Πτολεμαΐδας Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών

monopoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου