Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Απειλές Τουρκίας για κατάρριψη ... μαχητικών της ΠΑ που "παραβιάζουν" τον τουρκικό ΕΕΧ!

Σε δήλωση που συνιστά ευθεία απειλή κατά των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, προχώρησε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από τους Σύρους.
Επιβεβαιώνοντας απόλυτα αυτο πυο από την αρχή της κρίσης έχουμε σημειώσει, ότι τα όσα συμβαίνουν στην Α.Μεσόγειο πλέον δεν αφορούν μόνο τις χώρες τις περιοχής μόνο, αλλά και την Ελλάδα!
Στην δήλωσή του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταρρίπτει τα ξένα αεροσκάφη που εισέρχονται χωρίς άδεια στον τουρκικό εναέριο χώρο και αναφέρει ότι τα ελληνικά μαχητικά παραβίασαν δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο τον τελευταίο χρόνο!  
"Ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε το 2012, 114 φορές", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, και συνεχίζει:  «Θα έπρεπε να έχουμε καταρρίψει 114 αεροπλάνα φέτος, αν καταρρίπταμε κάθε αεροπλάνο που παραβίαζε τον εναέριο χώρο μας χωρίς προειδοποίηση. Οι περισσότερες παραβιάσεις έγιναν από ελληνικά αεροσκάφη, αλλά και σραηλινά. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως αντιδράσαμε εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου», γράφει. «Μόνο αυτή την εβδομάδα έξι αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και δεν καταρρίψαμε κανένα ακόμα»,
καταλήγει η ανακοίνωση.
Πρόκειται για σαφή και ευθεία απειλή πρόκλησης προβοκάτσιας, αφού ως γνωστόν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παραβιάζουν τον τουρκικο εναέριο χώρο, αφού οι οδηγίες της ελληνική πολιτικής ηγεσίας είναι κάτι παραπανω από σαφείς για έναν πολύ απλό λόγο: Η εικόνα μεταδίδεται αυτόματα σε Βρυξέλλες και Νάπολη, οπότε κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλει τι πραγματικά έχει γίνει. Όσο για τις τυρκικές παραβιάσεις κατά το ΝΑΤΟ αυτές δεν υφίστανται αφού γίνονται μεταξύ του εύρους των 6 και 10 ν.μ. μια περιοχή που δεν αναγωνρίζεται από τις ΗΠΑ και συνακόλουθα και από το ΝΑΤΟ ως ΕΕΧ!
Εν πάση περιπτώσει η αναφορά του τουρκικού ΓΕΕΘΑ σε δεκάδες παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά και η προειδοποίηση ότι "Μέχρι τώρα δεν έχουμε αντιδράσει" συνιστά απειλή. Και είναι λογικό να προσπαθησει η Άγκυρα να κάνει αντιπερισπασμό κατά της Ελλάδος: Το "χαστούκι" που έφαγε από την Συρία το έχει ακούσει όλος ο πλανήτης. και η ανταπόδοσή του στην Συρία περνάει από τα ρωσικά Α/Α συστήματα, οπότε ο αδύναμος κρίκος, η ελλάδα είναι πιο εύκολος στόχος.
Κατ'αυτό τον τρόπο μόνο τυχαία δεν είναι η σημερινή άσκηση που σε γενικές γραμμές έχει πάει πολύ καλά. Με εξαιίρεση το νότιο τομέα που οι S-300PMU1 λόγω του γνωστού προβλήματος μη εκτέλεσης βολής επιχειρησιακής αποδοχής, υπολειτουργούν, όλα τα άλλα συστήματα πάνε καλά.
Ακόμα και τα Tor-M1 της Αεροπορίας που υπέφεραν από έλλειψη ανταλλακτικών λόγω μη ύπαρξης συμφωνίας υπσοτήριξης με την Ρωσία (στο ΓΕΑ και στο ΓΕΕΘΑ "ρετάρουν" ανεξήγητα όταν πρόκειται για τα ρωσικά αντιαεροπορικά) "βολεύονται" με τα ανταλλακτικά που προμηθεύεται με διαρκή ροή ο Στρατός Ξηράς για τα δικά του συστήματα λόγω της Follow-on-Support που έχει υπογράψει πριν δυο χρόνια με την Ρωσία και πήγαν πολύ καά στην άσκηση.
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου