Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Παίζουν παιχνίδια πολέμου για παραπληροφόρηση

Μικρογραφία
 
 
Τρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από την συριακή αεράμυνα και του καθόλου απίθανου ενδεχομένου να επιχειρήσει κάποιο αντιπερισπασμό στο Αιγαίο η Άγκυρα πριν από 60', δόθηκε αιφνιδιαστική εντολή ενεργοποίησης του συνόλου της επίγειας ελληνικής αεράμυνας, προκειμένου να "βελτιωθούν περαιτέρω οι χρόνοι αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας".
Η εντολή δόθηκε στις 09:30 και Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία επάνδρωσαν το σύνολο των αντιαεροπορικών θέσεων, αφού προηγουμένως όλα τέθηκαν σε λειτουργία. Στην άσκηση συμμετέχουν το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 Κλάδων των ΕΔ της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τα "βαριά" Α/Α πυραυλικά συστήματα, ακόμα και τα Α/Α όπλα των Ταγμάτων τάχθηκαν και επανδρώθηκαν.
Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού από την συριακή αεράμυνα ή έστω από τους Ρώσους χειριστές των συριακών Α/Α συστημάτων, άλλαξε τα πάντα σε ότι αφορά το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή της Α.Μεσογείου.
Αν και το όλο περιστατικό επρόκειτο περί κλασικής επιθετικής αναγνώρισης-στοχοποίησης των συριακών αντιπλoϊκών επάκτιων συστοιχιών βλημάτων Ρ-800 και γενικότερα των συριακών ενόπλων δυνάμεων και η κίνηση των Σύρων ήταν κλασική - σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο - κίνηση αυτοάμυνας εν τούτοις η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποίησε "βαριές" εκφράσεις υποστηρίζοντας 100% την Τουρκία και επιφυλασσόμενη να δώσει "κατάλληλες απαντήσεις"! Άρα οι ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περίπτωση περιφρόνησαν 100% το διεθνές δίκαιο .Έχουν "λυσσάξει" που δεν μπορούν να ρίξουν το καθεστώς Άσσαντ και πάνω απ'όλα που η Ρωσία "τους την έχει βγει στα ίσα". Να σημειώσουμε ότι εκτός από την Ρωσία, ούτε και το Ισραήλ έχουν αντιδράσει στο "νεοοθωμανικό στραπατσάρισμα". Κάτι μας λέει ότι το Ισραήλ δεν στεναχωρήθηκε καθόλου...
Για όσους το έχουν ξεχάσει η επιχείρηση του τουρκικού RF-4 ήταν αντιγραφή της επιχείρησης του Μαΐου του 2006 κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης. Αποστολή αναγνώρισης/στοχοποίησης των S-300PMU1, τότε, των Ρ-800 την Παρασκευή. 
Αξίζει πάντως να δούμε πως ακριβώς φαίνεται ένα τουρκικό RF-4E Phantom στις οθόνες ενός ρωσικής κατασκευής Α/Α συστήματος. Και μάλιστα ελληνικού: Ενός Osa-AKM (SA-8b). Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι Έλληνες χειριστές δεν παίρνουν εντολή κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού. Αυτή είναι και η μοναδική διαφορά: Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας. Όχι μόνο τώρα, αλλά όπως καταγράφεται από το 1974 και μετά...
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου