«Σύμφωνα με τους Έλληνες, η καθιέρωση του ονόματος της χώρας ως «Μακεδονία» προτρέπει σε εδαφικές αξιώσεις για την ελληνική περιοχή της Μακεδονίας. Για το λόγο αυτόν η Αθήνα έχει εμποδίσει δραστικά τις διαπραγματεύσεις για ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τώρα η Βουλγαρία θέτει ως όρο ότι η ονομασία «Βόρειος Μακεδονία» δεν είναι αποδεκτή λύση για αυτήν. Δεν θα υπεισέλθω περισσότερο στο πρόβλημα αλλά νομίζω ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν το κλειδί για την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση» είπε η Αρίφι.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί μετά από είκοσι χρόνια που η Βουλγαρία αναγνώρισε,πρώτη, τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σήμερα παρουσιάζει αυτήν την παγερή στάση, η Αρίφι είπε ότι προσβλέπει προς το ευρωπαϊκό μέλλον και δεν ζητάει να βρει απαντήσεις από το παρελθόν, ευελπιστεί να ξεπεραστούν τα προβλήματα πέρα από τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται.
«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό οι χώρες της περιοχής να υποστηρίζουν την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και περιμένω να το πράξουν αυτό πρώτα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Βουλγαρία και η Ελλάδα», είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων με αρμοδιότητα την Ενσωμάτωση της χώρας.
echedoros-a
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου