Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σκόπια: …και τα παρατράγουδα του καρναβαλιού της Βέβτσανης…

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό,  (διαμαρτυρία Μουσουλμάνων για το καρναβάλι της Βέβτσανης) …προήλθε το κάτωθεν αρθρίδιο…


Ιανουάριος 27, 2012.

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Ο ανερμάτιστος εθνισμός των Σλάβων, που σπερματεγχύθηκαν από τους όρχεις  του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατρός αυτού  Φιλίππου, χίλια χρόνια  μετά το θάνατό των Μακεδόνων βασιλέων,  δεν σκοντάφτει μόνο επάνω στην ελληνική ιστορία, αλλά βρίσκει αντίπαλο και το μουσουλμανικό στοιχείο, με το οποίο βιώνει καθημερινά.

Στην προσπάθειά τους, οι Σλάβοι της περιοχής των Σκοπίων,  να διακωμωδήσουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων, υπερασπιζόμενοι τις σαθρές αιτιάσεις τους,  περί καταγωγής των από τους όρχεις των Μακεδόνων, που τους γνώρισαν, ιστορικά,  μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, και αρπάχτηκαν από την ιστορία τους, μόνο και μόνο, να  ορίσουν ‘εθνικό φράχτη’ από  τους Βουλγάρους, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με τους  Μουσουλμάνους του κρατιδίου τους.

Διαβάζουμε, λοιπόν, το σημερινό δημοσίευμα στην  εφημερίδα «Πρωινή» των Σκοπίων:


« Στρούγκα.
Το πρόσφατο Καρναβάλι της Βέβτσανης, της 19ης  Ιανουαρίου, συνεχίζει να αναταράσσει το κοινό (των Σκοπίων).
Σήμερα το μεσημέρι, μπροστά από το κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Στρούγκα, η Ισλαμική  Θρησκευτική Κοινότητα, έχει προγραμματίσει ειρηνικές διαμαρτυρίες.
Όπως μας εξήγησε ( η ισλαμική κοινότητα) η συγκέντρωση αποτελεί ένδειξη αποδοκιμασίας και καταδίκης των «αντι-ισλαμικών» σκηνών που προβλήθηκαν στο ετήσιο καρναβάλι  της Βέβτσανης, όπου οι διοργανωτές έπαιξαν με τα θρησκευτικά αισθήματα των μελών της Ισλαμικής Θρησκείας.
Οι διοργανωτές με πρόφαση το Καρναβάλι ειρωνεύτηκαν το Κοράνι το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων και τις αρχές της ισλαμικής ζωής».
Και το κείμενο της «Πρωινής» θα καταλήξει:
«Η διαμαρτυρία στη Στρούγκα, ακολουθεί τις έντονες αντιδράσεις της γειτονικής Ελλάδας, η οποία διαμαρτυρήθηκε για την «ταφής της» από το καρναβάλι της Βέβτσανης, ένα γεγονός που προκάλεσε  διαμαρτυρίες και ανάλογες ενημερώσεις προς τις Βρυξέλλες  και τον πρόεδρο  του ΟΗΕ, Ban Ki-moon».
Αυτά γράφει το δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας, που βλέπει τα πράγματα, δημοσιογραφικά, δηλαδή ασχολίαστα.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων, οι απόγονοι της σπερματέγχυσης των μουμιών των Μακεδόνων- χίλια χρόνια μετά το θάνατό τους, δεν γνωρίζουν από πού έχουν προέλθει...

 Οι καθηγητάδες που κατοικοεδρεύουν στο Στίπ, Tome Boševski και  Aristotel Tentov, Μακεδονισμός : Οι καταψυγμένοι Μακεδόνες του ακαδημαϊκού Tome Boševski)-  http://www.echedoros-a.gr/2009/06/tome-bosevski.html, διατείνονται πως πράγματι είναι έμβρυα του σπέρματος του Φιλίππου, αλλά αναγκάστηκαν να φύγουν για να γλυτώσουν το τομάρι τους,  γιατί όταν ήρθαν οι Ρωμαίοι στην περιοχή. Κατέφυγαν, τότε,  στη …Σιβηρία και αφού καταψύχθηκαν γύρισαν …πίσω τον έβδομο αιώνα!

Μας λέει ο Μποσέσκι ο …βαρύγδουπος καθηγητής:

«Μετά από πέντε μακεδονο-ρωμαϊκούς πολέμους που διεξήχθησαν το δεύτερο αιώνα με το Φίλιππο τον Ε’ και το γιό του Περσέα, ένας μεγάλος αριθμός Μακεδόνων της ελίτ και της άρχουσας τάξης εγκατέλειψαν τη Μακεδονία και κατευθύνθηκαν τρομοκρατημένοι στο βορρά. Φοβόντουσαν τη σφαγή από το ρωμαϊκό στρατό που ερχόταν από το νότο και συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο. Εγκατέλειψαν, έτσι, τα βαλκάνια και έφθασαν στη Σιβηρία. Αυτοί αποτελούσαν το μισό μακεδονικό πληθυσμό.»

Πιο μπροστά ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώτος πρόεδρος του κρατιδίου, είπε ότι «είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε εδώ τον 6ο -7ο αιώνα». Όταν το είπε δεν αντιμίλησε κανείς Σπερματεγχυμένος ( για το μεταφραστή: Αυτός που βγήκε από το σπέρμα των αρχαίων Μακεδόνων).

Όταν, λοιπόν, πέθανε, πρόσφατα, βγήκαν οι Σπερματεγχυμένοι,  να πουν ότι έπρεπε να ταφεί, ο Γκλιγκόροφ  όχι στο κρατίδιο αυτό, αλλά στα ρωσικά Κοράλλια όρη, από όπου διατείνονταν ότι είχε έρθει η φυλή του.

*Η σπερματέγχυση είναι ένας ιατρικός επιστημονικός όρος που πρόσφατα μετεπήδησε και στην εθνολογική ιστορία, με αφορμή  της σπερματέγχυσης μουμιών των αρχαίων Μακεδόνων, σε κόλπους σλαβικού τινος έθνους των Βαλκανίων.

--

Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου