Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Γαλλική «καταιγίδα» για Παπαδήμο και Goldman Sachs: Μια ιστορία με βαμπίρ

Γαλλική «καταιγίδα» για Παπαδήμο και Goldman Sachs: Μια ιστορία με βαμπίρΑλυσιδωτά άρθρα στις γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες φωτίζουν την σχέση του Λουκά Παπαδήμου με την Goldman Sachs και αναφέρονται και σε άλλα δύο πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του Μάριο Μόντι και του Μάριο Ντράγκι.

«Τι κοινό έχουν οι Λουκάς Παπαδήμος, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι;». Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει στο σημερινό της φύλλο η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Και την απάντηση δίνει ο ίδιος αρθρογράφος: «Την Goldman Sachs», χαρακτηρίζοντας τους τρεις άνδρες ως "μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ιταλός, Μάριο Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στην Ευρώπη την περίοδο 2002-2005 και μάλιστα μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει τα περίφημα "swaps" για να καλυφθεί μέρος του χρέους της Ελλάδας, πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη.

lemonde_1_swstoΓια τον Μάριο Μόντι αναφέρει ότι ήταν διεθνής σύμβουλος της τράπεζας από το 2005, ενώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, τον συνδέει με την τράπεζα αναφέροντας ότι ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002 και «συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs», στην απόκρυψη δηλαδή του ελληνικού χρέους!

Η Ηumanite με τίτλο «Goldman Sachs και Ελλάδα: Μια ιστορία βαμπίρ» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο και τον νέο πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Goldman Sachs παίρνει την εξουσία.

hummanite_swstoΚαι η ειρωνεία είναι ότι πρόκειται για την τράπεζα που αλλοίωσε τους ελληνικούς λογαριασμούς και επέτρεψε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".
Ποιο είναι το κοινό σημείο ανάμεσα στον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον επόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό;
Η απάντηση δίνεται από το Marc Roche, ανταποκριτή της Monde στο Λονδίνο και η απάντηση είναι «η Goldman Sachs», αναφέρει και το franceinfo.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου