Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Για απάτη σε βάρος του ΟΤΕ διώκεται ο εφοπλιστής - μεγαλομέτοχος της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", Αναστάσιος Πάλλης

Στα χέρια του 5ου τακτικού ανακριτή Αθήνας βρίσκεται, από το 2008, η δικογραφία που εμπλέκει σε μεγάλη τηλεπικοινωνιακή απάτη, τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Αναστάσιο Πάλλη...

Το directnews.gr, μετά από δημοσιογραφική έρευνα κατάφερε να εντοπίσει στο ανακριτικό γραφείο το σχετικό φάκελο, που τα κομπιούτερ της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εμφάνιζαν – θέλουμε να πιστεύουμε εκ παραδρομής – να βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2005!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστάσιος Πάλλης διώκεται σε βαθμό κακουργήματος μετά από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ).

Σύμφωνα με αυτήν, ο Α. Πάλλης εμφανίστηκε ψευδώς – μέσω της εταιρείας συμφερόντων του, “RONDA” – ως δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος του μικρού κρατιδίου της Αφρικής São Tomé & Principe!

Έτσι κατάφερε να υπογράψει σύμβαση με τη θυγατρική OTEGLOBE S.A. για τη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ με προορισμό το κρατίδιο της Αφρικής και παραλήπτη την εταιρεία του.

Με βάση την συγκεκριμένη σύμβαση έστησε μια χρυσοφόρα κομπίνα, που είναι διεθνώς γνωστή ως «απάτη των dialers» (κακόβουλο λογισμικό), αφού χιλιάδες ανυποψίαστοι συνδρομητές του ΟΤΕ, καλούνταν να πληρώσουν “ροζ κλήσεις” - μέσω του διαδικτύου - τις οποίες φυσικά ποτέ δεν είχαν πραγματοποίησει.


Η μεθοδολογία περιγράφεται λεπτομερώς στο πόρισμα του ΣΔΟΕ που έφερε στη δημοσιότητα το directnews.gr στις 31-10-2011 (διαβάστε εδώ).

Από τη συγκεκριμένη κομπίνα ο Πάλλης και η παρέα του φέρεται να ζημίωσαν τον ΟΤΕ, περίπου τέσσερα (4) εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα λίγων μόνο μηνών.

Θεωρούμε πλέον δεδομένο ότι η Δικαιοσύνη – έστω και… με κάποια καθυστέρηση – θα πράξει το καθήκον της και πως… η διαπλοκή του Πάλλη με τα ΜΜΕ δεν θα σταθεί εμπόδιο για την πλήρη διελεύκανση του σκανδάλου.

Σύμβουλος του Εφραίμ και συνέταιρος του Β. Ρέστη !

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι ο Αναστάσιος Πάλλης το 1998 κυκλοφορούσε στις τράπεζες, με μία επιστολή του περιβόητου ηγούμενου Εφραίμ που τον εμφάνιζε ως οικονομικό και διαχειριστικό διευθυντή της Μονής Βατοπεδίου.

Με την εν λόγω επιστολή έφτασε ως την Κρήτη για να στήσει τη βρώμικη υπόθεση της Μονής Τοπλού με τη βρετανική εταιρεία loyalward.

Λίγα χρόνια αργότερα εμφανίστηκε ως στενός συνεργάτης του μεγαλοεφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ενώ κάποιοι τον θεωρούν ως… αχυράνθρωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου