Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Έλληνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην κηδεία της μητέρας του Τούρκου πρωθυπουργού .ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΑΠΟ τους ΠΡΩΤΟΥΣ

Οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του Πασόκ στη Θράκη, Α. Χατζηοσμάν και Τ. Ματαντζή «παρέα» με τον ψευδομουφτή Ξάνθης Α. Μέτε βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, στην Κωνσταντινούπολη για να “μοιραστούν τον πόνο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν “ για τον θάνατο της μητέρας του.Ο κ. Χατζηοσμάν, μάλιστα, ως πρόεδρος της λεγόμενης άτυπης “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης”, δήλωσε ότι η μειονότητα “δεν ξεχνά τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Δυτική Θράκη ο (Τούρκος) πρωθυπουργός και γι’ αυτό ο δικός του πόνος είναι και πόνος της μειονότητας”.Η Tenzile Erdoğan, η οποία απεβίωσε μετά από επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από επέμβαση στη χοληδόχο κύστη. Επικήδεια τελετή έγινε στο Τζαμί Fatih για την Tenzile Erdoğan που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κίνηση στους δρόμους που οδηγούν στο τζαμί και πάρθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μαζί με υπουργούς του κουβάλησε στους ώμους το φέρετρο με τη σορό της μητέρας του. Αργότερα δέχθηκε τα συλλυπητήρια του κόσμου που είχε παραβρεθεί στην επικήδεια τελετή. Η Emine Erdoğan μαζί με τις κόρες της και τους συγγενείς τους, παρακολούθησαν την κηδεία από μια γωνιά. Η συμμετοχή στην επικήδεια τελετή ήταν τεράστια.

Πολιτικά πρόσωπα, θρησκευτικοί λειτουργοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες, απέτισαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα όπου την επικήδεια προσευχή τέλεσε ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων Mehmet Görmez

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου