Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Απροσπέλαστο το κέντρο από τις συγκεντρώσεις


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Αθήνα, με συνδικάτα και εργαζομένους να έχουν δώσει ραντεβού στο κέντρο αντιδρώντας στα νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις πορείες.
Ήδη σε τροχιά ακινητοποιήσεων έχουν μπει εργαζόμενοι του ΟΣΕ οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Καρόλου και από εκεί, μέσω της Ομόνοιας, έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τα Προπύλαια. Με τη κίνηση αυτή οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία.
Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο και πορεύονται στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παιδεία (κυρίως), για τα νέα μέτρα, τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τις απολύσεις την εφεδρεία. Να σημειωθεί ότι οι δάσκαλοι έχουν σήμερα 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας.
Επί ποδός βρίσκονται και τα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12:00 έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Κατεχάκη διαμαρτυρόμενοι για την τροποποίηση στις μεταθέσεις και στη μείωση των αποδοχών του. Αυτή την ώρα οι ένστολοι πορεύονται προς τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Σε εξέλιξη είναι επίσης η πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι πέρασαν από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, έκαναν μια μικρή στάση και τώρα κατευθύνονται στα Προπύλαια όπου έχει ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για να ενώσουν τις φωνές τους με τους μαθητές και τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο -πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Παιδεία. Λόγω της στάσης θα γίνουν τροποποιήσεις στις πτήσεις.
Κυκλοφοριακό έφραγμα στο κέντρο
Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί σήμερα, καθώς αρκετοί δρόμοι στο κέντρο παραμένουν κλειστοί, λόγω των κινητοποιήσεων. Ήδη αυτή την ώρα έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα "πονοκέφαλος" για το επιβατικό κοινό έχει προκαλέσει το "χειρόφρενο" που έχουν βάλει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 05:00 τα ξημερώματα και για 24 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί.
Νέα 48ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί
Μετά το 24ωρο σημερινό "φρένο" των ταξί, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν μία νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου