Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ανακαλύφθηκε στο Περού τάφος παλαιότερος των Ίνκας

Οι αρχαιολόγοι κοντά στον αρχαιολογικό θρησκευτικό χώρο του πολιτισμού των Σικάν- που προϋπήρχαν των Ίνκας- στο βόρειο Περού, ανακάλυψαν έναν μεγάλο τάφο με λείψανα 60 ανθρώπων που ετάφησαν πριν από 1.100 χρόνια.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «El Comercio» οι αρχαιολόγοι Χοσέ Κάρλος και Ελέρα Πινίλια προέβησαν σε ανασκαφές στο χώρο του ιερού «Βόας ντε Πομάκ» στην κοιλάδα Λαμαγιέκου, 800 χιλόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Λίμα.
 
Ο τάφος βρίσκεται σε βάθος 2,5 μέτρων και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους τα μισά λείψανα των 60 ατόμων ήταν αποκεφαλισμένα, ενώ είχαν ταφεί και τα κρανία τους. Είχαν σφαγιαστεί, προφανώς, για λόγους θυσίας υπέρ των θεών των Σίκαν. Στον τάφο, ανακαλύφθηκαν, ακόμη σκελετοί σκύλων και καμηλών.
 
Ο πολιτισμός των Σικάν εμφανίστηκε 700 ή 750 χρόνια μετά Χριστό και εξαφανίστηκε περί το 1375, ενώ έφθασε στο αποκορύφωμά του μεταξύ των ετών 900 και 1100. Στη διάρκεια των αυτών χρόνων της ακμής τους
έγιναν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του πολιτισμού της Νότιας Αμερικής. Υπήρξαν, μάλιστα, επτά ή οκτώ λεγόμενοι ‘Κύριοι των Σικάν» που εκπροσωπούσαν την Ουράνια Δύναμη στη χώρα.
 
Το Νοέμβριο οι αρχαιολόγοι στο νότιο Περού είχαν ανακαλύψει τάφο με υπολείμματα 44 παιδιών, τα οποία, προφανώς, θυσιάστηκαν.
 
Μετά τον πολιτισμό των Σικάν ήρθε ο πολιτισμός των ‘Κόλλα’, ο οποίος επίσης, προηγούνταν των Ίνκας και αναπτύχθηκε μεταξύ του 1200 και 1450 μ.Χ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου