Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αντιπολίτευση Σκοπίων: «Ο λαός θα έρθει η ημέρα που θα εξεγερθεί...»

Σε συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, ο οποίος ηγείται του σοσιαλιστικού κόμματος,  επικρίνει  την πολιτική που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι  και επισημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθεί οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο , στη φτώχια και στην υπερχρέωση.


«Οι τρέχουσες πολιτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να μας οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς και βάναυσες μεθόδους διακυβέρνησης. Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι πολίτες μας είναι η φτώχεια και η ανεργία και περαιτέρω εμβάθυνσή τους. Πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού  οδηγείται καθημερινά στη μάχη της επιβίωσης και το ποσοστό της ανεργίας ξεπέρασε το 32 τοις εκατό. Την οικονομία πνίγει η αφερεγγυότητα και τα χειρότερα ακόμη δεν έχουν έρθει. Ο δανεισμός της χώρας αυξάνεται, όχι για να επενδυθούν σε κεφάλαια  αλλά για τις τακτικές δαπάνες του προϋπολογισμού- στους μισθούς και στις συντάξεις».

Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι αναφερόμενος στη δημοκρατία της χώρας του,  την χαρακτήρισε ως καταστροφική και βάναυση που παραβιάζει τους δημοκρατικούς κανόνες με την κατάχρηση των κρατικών θεσμών και την πολιτική της αναμέτρησης με διαφορετικές απόψεις.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε, χαρακτηριστικά,  στο βίαιο κλείσιμο  τηλεοπτικού σταθμού και αντιπολιτευομένων εφημερίδων,  το διωγμό δημοσιογράφων από ΜΜΕ που στηλίτευαν  πολιτικές της κυβέρνησης καθώς  δίκες πολιτικών προσώπων που εναντιώνονταν στην πολιτική του Γκρούεφσκι.

Αναφέρθηκε  και στις τρέχουσες εξελίξεις  με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης , όπου τόνισε:

«Δεν καταφέραμε να γίνουμε, ως χώρα, μέλος  της νατοϊκής συμμαχίας, ούτε μπήκαμε σε πρόγραμμα έναρξης των διαπραγματεύσεων  με την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλη αυτή την περίοδο της διακυβέρνησης Γκρούεφσκι πηγαίνουμε βήματα προς τα πίσω, όταν όλοι οι γειτονικοί λαοί κάνουν βήματα προς τα εμπρός.

Η ετυμηγορία της Χάγης αποτελεί μόνον ηθική ικανοποίηση για αυτό που ήταν γνωστό σε όλους και το οποίο δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν: ότι η Ελλάδα παραβίασε   την Ενδιάμεση Συμφωνία στο Βουκουρέστι. Όμως η απόφαση αυτή  δεν επέδρασε αποφασιστικά, δεν ξεμπλόκαρε  τη θέση μας για την ολοκλήρωση της  στους  Ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.

»Και για να συνοψίσουμε, το 2011 ήταν ένας άλλος χαμένος χρόνος για τη χώρα μας. Με ψευδείς πατριωτισμούς και με εικονική πραγματικότητα  δεν μπορούμε να χειριστούμε το μέλλον και τα συναισθήματα των πολιτών μας. Ακόμη, δεν έχουμε  δώσει την πραγματική υπόσταση του έθνους και του κράτους μας».

Αναφερόμενος στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων στηλίτευσε την επικρατούσα κατάσταση:
«Η χώρα μας είναι εμποτισμένη στο σκοτάδι ως προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτή δεν είναι υποκειμενική άποψη του κόμματός μας αλλά είναι διαπίστωση  τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και άλλων διεθνών οργανισμών.

»Χωρίς την ελευθερία των μέσων  μαζικής ενημέρωσης δεν υπάρχει δημοκρατία σε μια χώρα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, ως κόμμα, το λέει ο  κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Υπάρχει τόσο ισχυρή κυβερνητική προπαγάνδα, και τόση μεγάλη διαφθορά στα μέσα ενημέρωσης  που μπορούν να κρύψουν την αλήθεια,  όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν»…

» Ο λαός δεν μπορεί να το ανέχεται αυτό  επ’ άπειρον. Όπως γίνεται σε κάθε αντιδημοκρατικό καθεστώς δεν είναι μακριά εκείνη η μέρα που θα εξεγερθεί, ώστε η αλήθεια να γίνει ισχυρότερη από ό, τι το ψέμα. Πιστέψτε με αυτή η ώρα δεν είναι μακριά»…
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου