Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αλλάζει όψη ο αύλειος χώρος του Μποδοσάκειου - Ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ ο νέος χώρος στάθμευσης


Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς το έργο έχει εκτελεστεί σχεδόν κατά το ήμισυ, αφού ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση ενός από τους νέους χώρους στάθμευσης σε παρακείμενο χώρο από το παρεκκλήσι του νοσοκομείου.


Έχει πέσει στο νέο χώρο στάθμευσης η άσφαλτος και ήδη δόθηκε σε χρήση, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του προϊσταμένου της τεχνικής υποδιεύθυνσης του Μποδοσάκειου, Περικλή Κοσμολιάπση, ο χώρος αυτός φιλοξενεί περί τα 150- 160 οχήματα, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών την ερχόμενη άνοιξη θα εξασφαλίζονται συνολικά περί τις 300 θέσεις στάθμευσης.

Σημείωσε ότι οι εργασίες προχωρούν σταδιακά- τμηματικά, προκειμένου να μην δημιουργείται μεγάλη όχληση και να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασθενών και των επισκεπτών του Μποδοσάκειου, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του αύλειο χώρου μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, όπου γίνεται διαμόρφωση πεζοδρομίων ώστε να γίνει βελτίωση της εισόδου των Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατασκευάζεται ειδικός χώρος στάθμευσης για το προσωπικό του νοσοκομείου στη δυτική πλευρά του (στην πλευρά του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών), ότι θα κατασκευαστεί νέο φυλάκιο και είσοδος στο νοσοκομείο και ξεχωριστή είσοδος για τα ασθενοφόρα, αφού θα κατασκευαστούν δύο είσοδοι και μία έξοδος.

Ο κ. Κοσμολιάπτσης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή των 150 θέσεων στάθμευσης, αφού απομένει μόνο η διαγράμμισή τους και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση και των υπολοίπων χώρων στάθμευσης και την αναμόρφωση της εισόδου των Εξωτερικών Ιατρείων θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του ελικοδρομίου του νοσοκομείου. Καθώς, όπως τόνισε πρέπει να ολοκληρωθεί ο χώρος στάθμευσης στη Δυτική πλευρά του Μποδοσάκειου (προς την είσοδο του ΤΕΠ) ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος για να κατασκευαστεί το ελικοδρόμιο.

Σημειώνεται ότι για την κατασκευή των έργων διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του νοσοκομείου προηγήθηκαν εργασίες μεταφοράς υπογείων δικτύων του ΟΤΕ και υπογείωσης ενός υποσταθμού της ΔΕΗ, καθώς και διαμόρφωσης (ισοπέδωση) του χώρου στον οποίο κατασκευάστηκε το πρώτο μεγάλο παρκινγκ.

Υπενθυμίζεται ο προϋπολογισμός του έργου «Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειου» ανέρχεται σε 1,9 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 81,46% και από Εθνικούς Πόρους κατά 18,54% και ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου ανέρχεται σε 465 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, ωστόσο με βάση τα λεγόμενα εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ερχόμενη άνοιξη.

Το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου περιλαμβάνει ειδικότερα τις κάτωθι εργασίες: επανασχεδιασμό της κεντρικής πύλης εισόδου με δύο ζώνες εισόδου και εξόδου των οχημάτων και τρίτη για την αποκλειστική διέλευση των ασθενοφόρων. Διαμόρφωση του χώρου της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και της εισόδου των επειγόντων περιστατικών. Ανακατασκευή του ελικοδρομίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (για το προσωπικό και τους επισκέπτες) και χώρο στάθμευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Διευθέτηση της κυκλοφορίας και έλεγχο αυτής με τα κατάλληλα μέσα (σήμανση κλπ), δεντροφυτεύσεις και άρδευση του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή παιδικής χαράς κοντά στο Παιδιατρικό Τμήμα και φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου