Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

«Αναπόφευκτη η διαίρεση του κράτους των Σκοπίων!»


Το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων “Albanian Media Agency”, δημοσιεύει σήμερα ένα άρθρο του εκδότη της Πρίστινας, Φαΐκ Κρασνίκι, ο οποίος είναι και μέλος του προεδρείου του αλβανικού εθνικιστικού κινήματος «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο». Ο συντάκτης αναφέρει έξι λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι στα Σκόπια θα διαχωριστεί το αλβανικό στοιχείο από το σλαβικό και το οποίο θα δημιουργήσει μια νέα οντότητα. Τις σκέψεις του προσπαθεί να τις στηρίξει με τα εξής σημεία:1. Η συμφωνία της Οχρίδας, η οποία υπεγράφη το 2001 και είχε ως σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Αλβανών και Σλάβων δεν επιτεύχθηκε τίποτε σημαντικό. «Οι Αλβανοί πολιτικοί χειραγωγούν τον αλβανικό πληθυσμό μόνο και μόνο για να κερδίσουν προσωπικά οφέλη και αυτό διαφαίνεται από την ασυμφωνία να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο για την προεδρία των Σκοπίων, καθώς τα τρία αλβανικά πολιτικά κόμματα κατέβασαν ξεχωριστά τρεις υποψηφίους».
2. Το Σύνταγμα της FYROM, σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας της Οχρίδας, έπρεπε να συμπεριλάβει ως σύσταση του κράτους και τους δύο λαούς ως κύρια στοιχεία του, τους Σλάβους και τους Αλβανούς. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί.
3. Η απογραφή του πληθυσμού γίνεται για τους Αλβανούς με δύο μέτρα και δύο σταθμά για το φόβο μήπως γίνουν μελλοντικά η πλειοψηφία στο κράτος των Σκοπίων. Ο φόβος των γεννήσεων του αλβανικού στοιχείου με την ενδεχόμενη αύξησή τους έκανε τους Σλάβους να προωθήσουν ένα σχέδιο νόμου στο Κοινοβούλιο που θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους Σλάβους δεν παντρεύονται, για μεν τους άνδρες μέχρι τα 30 και για, δε, τις γυναίκες μέχρι τα 27 τους χρόνια. «Αυτό γίνεται μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα και όχι σε δημοκρατικές κοινωνίες»
4. Ο αριθμός των προσλήψεων των Αλβανών στο δημόσιο είναι ιδιαίτερα χαμηλός, ενώ θα έπρεπε να έχει άλλα ποσοστά συμμετοχής τους στην απασχόληση.
5. Το κράτος των Σκοπίων ψήφισε νόμο για την αποκατάσταση των οικογενειών των βετεράνων μαρτύρων, τους αναπήρους πολέμους κλπ μόνον για τους Σλάβους, παρακάμπτοντας τις οικογένειες των βετεράνων μαρτύρων και αναπήρων που πολέμησαν με το NLA (UCK)- Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό. Εκτός του ότι σκότωσαν και συνέλαβαν εκατοντάδες πρώην στρατιώτες του UCK με διάφορες κατηγορίες.
6. Η αποκέντρωση στο κράτος των Σκοπίων έγινε με σημαντικές διακρίσεις για τους Αλβανούς, δημιουργώντας στο δήμο των Σκοπίων γειτονιές αλβανικές με σκοπό τον de jure διαχωρισμό τους από το σύνολο της πόλης των Σκοπίων στην οποία προσπαθούν να την κάνουν σλαβική πόλη ενώ είναι γνωστό ότι ήταν η πρωτεύουσα της Ιλλυρίδας και ανήκει στην αλβανική γη.


Και ο συντάκτης θα καταλήξει στο συμπέρασμα:
Έτσι, η διαίρεση με ή χωρίς την κατοχή, την ένωση με την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο ή τη δημιουργία της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας είναι απαραίτητη για να πάρουν οι Αλβανοί ό, τι τους ανήκει από το κράτος των Σκοπίων, γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά. Όπως έγινε στο Μοναστήρι – που ήταν μια αλβανική πόλη- με αλβανική πλειοψηφία.
Για να πάψουν όλες αυτές οι διακρίσεις είναι αναπόφευκτος αυτός ο χωρισμός, η κατάτμηση του κράτους και γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε…
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου