Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ύποπτη διακίνηση χρυσού στο εξωτερικό

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την ανέχεια εκατοντάδων συμπολιτών μας ανακάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι νέοι παράνομοι χρυσοθήρες αγοράζουν λίρες και τιμαλφή, τις κάνες μπάρες χρυσού και τις εξάγουν, χωρίς κανένα παραστατικό. 

Σε μία και μόνο περίπτωση είχαν εξαχθεί στη Γερμανία 135 κιλά χρυσός και 750 κιλά ασήμι από λιωμένα κοσμήματα και λίρες, συνολικής αξίας άνω των 700.000 ευρώ.

Ήδη σύμφωνα με τη Καθημερινή της Κυριακής, έχουν ενημερωθεί οι γερμανικές αρχές και σε συνεργασία με τις ελληνικές, αναζητούν όσους εμπλέκονται.

Από τους πρώτους ελέγχους εντοπίστηκαν και 6 offshores εταιρείες που διακινούν παράνομο χρυσό.

Το τελευταίο τρίμηνο έχουν πραγματοποιηθεί 60 έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια όπου διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σε 48 εξ αυτών. Δηλαδή το 80% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν φοροδιαφεύγει.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοι κυριοι στην Πτολεμαιδα Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΔΟΣ ΔΑΒΑΚΗ 5-5Α ΕΠΙ ΜΑΚΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΦΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΡΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΩΤΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΟ ΠΩΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ. ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΣ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΚΑΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ 1999 ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΕΙ!!!!!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ!!!ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΙΛΟΤΗΜΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή