Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αρχαία αστρολογία: τι παραπάνω ήξεραν οι πρόγονοί μας;


Από την αρχή του κόσμου, η ανθρωπότητα έψαξε στους ουρανούς για να βρει απαντήσεις σε επίγεια προβλήματα. Οι κινήσεις αστεριών και πλανητών εξηγούν όλα τα μυστικά που αφορούν τη μοίρα του ανθρώπου; Μπορούν οι μορφές των αστεριών να αντικατοπτρίζουν τον κρυμμένο χαρακτήρα του ατόμου, σύμφωνα με την ημερομηνία και την ώρα γέννησής του;
  Η αστρολογία που προβλέπει το μέλλον μέσα από τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, υπάρχει για πάνω από 4000 χρόνια. Σήμερα, η επιστήμη αρνείται κάθε ισχύ της αστρολογίας. Όμως για πάρα πολλούς αιώνες, αρκετοί άνθρωποι πίστευαν σε αυτήν.


Ιστορικές προβλέψεις αστρολόγων
  Για την ακρίβεια επέλεγαν κάποια συγκεκριμένα ιστορικά συμβάντα.  Στα μέσα του 1913, κάποιοι πίστευαν ότι ένας Γερμανός αστρολόγος προέβλεψε την άνοδο στην εξουσία του Χίτλερ, μία δεκαετία πριν. Αιώνες πρωτύτερα, την περίοδο της Αναγέννησης, ένας οραματιστής προέβλεψε ότι η αυτοκράτειρα Ελίζαμπεθ, κάποια στιγμή θα γίνει η βασίλισσα της Αγγλίας. Οι μελετητές εξετάζουν τώρα πώς μία πίστη στην αστρολογία μπορεί να  οδήγησε τρεις σοφούς άντρες να ακολουθήσουν το άστρο για τη Γη της Επαγγελίας.
  Σήμερα, η σύγχρονη επιστήμη υποβάλλει την αστρολογία σε πολύ αυστηρή εξέταση και μερικές φορές παρουσιάζει καταπληκτικά αποτελέσματα. Ισχύει ότι η δύναμη των αστεριών αποτελεί βάση για το υπερφυσικό ή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες όσον αφορά το ανθρώπινο είδος;
Τα αστέρια & οι πλανήτες ήταν οδηγός επιβίωσης!
  Πριν αναπτυχθεί η τέχνη της αστρολογίας,  οι αρχαίοι άνθρωποι βασίζονταν στη βασική γνώση των αστεριών και των πλανητών για την επιβίωση τους. Πολλά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο αποδεικνύουν την πρώιμη ύπαρξη της αστρολογίας.
  Οι απαρχές της αστρολογίας χρονολογούνται πάνω από 20.000 πριν, στην Παλαιολιθική Περίοδο, διότι υπάρχουν ανάγλυφες παραστάσεις σε κόκαλα και σε άλλα αντικείμενα, που πιθανότατα υποδεικνύουν ένα πρώιμο ενδιαφέρον για τις σεληνιακές κινήσεις, τις κινήσεις του φεγγαριού.
  Η αστρολογία που γνωρίζουμε σήμερα γεννήθηκε πριν από 4.000 χρόνια στο τμήμα εκείνο της  Μεσοποταμίας, γνωστό σήμερα  ως Ιράκ.
 Οι αρχαίοι πολιτισμοί ήταν από τους πρώτους που μετέτρεψαν την παρατήρηση του ουρανού σε ένα σύστημα της αστρολογίας,  μία μέθοδος που παραμένει αμετάβλητη στη βάση της ακόμα μέχρι και σήμερα.
 Βαβυλώνιοι ιερείς θεώρησαν την αστρολογία ως κάποιο έργο του Θεού. Αργότερα, Έλληνες φιλόσοφοι χρησιμοποίησαν την αστρολογία για να διακρίνουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα κάθε ατόμου.
 Στην αυγή του Χριστιανισμού, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία νίκησε την Ελληνική και κληρονόμησε το πάθος των Ελλήνων για την αστρολογία. Όσο οι Ρωμαίοι εισχωρούσαν σε όλη την Ευρώπη, η αστρολογία ήταν πάντα μαζί τους. Αλλά οι ιστορικοί διερωτούνται πολύ συχνά: Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι “αγκάλιασαν” την αστρολογία; Γιατί η κοινωνία την αποδέχτηκε πολύ εύκολα;
Η "προφητική" αστρολογία.
 Ενώ η γοητεία της αστρολογίας ακμάζει στην Ευρώπη, κάποιοι άλλοι πολιτισμοί στον κόσμο μελετούν επίσης τις προφητικές μορφές των αστεριών.
 Οι Κινέζοι μελετητές επινοούν ένα άλλο είδος αστρολογίας που ουσιαστικά συνδέει κάθε χρονιά με ένα συγκεκριμένο ζώο.  Πολλοί παρατηρητές των αστεριών τότε έκαναν ορισμένες από τις πιο σημαντικές προβλέψεις που είχαν γίνει ποτέ.
 Στην άλλη πλευρά του κόσμου, οι αρχαίοι Μάγια του Μεξικού και της Γουατεμάλα  δημιούργησαν ένα λεπτομερές ημερολόγιο με απίστευτη ακρίβεια. 
Η ημέρα που γεννήθηκες, σύμφωνα με το ημερολόγιο των 260 ημερών των Μάγια, ουσιαστικά περιέχει την τύχη σου, περιέχει τη μοίρα σου για το υπόλοιπο της ζωής σου και παίρνεις έτσι ένα μέρος από το όνομά σου από την ημέρα που γεννήθηκες σύμφωνα με αυτό το ημερολόγιο.
 Οι Μάγια είχαν κάνει πρόβλεψη ακόμα και για τη συντέλεια του κόσμου;;
  Παρόλο που η χρονολογική ακρίβεια του ημερολογίου των Μάγια είναι γνωστή στους αρχαιολόγους, υπάρχει πολύ ακόμα μυστήριο υπάρχει γύρω από το προφητικό σύστημα των Μάγια.
  Πριν από περισσότερο από 2000 χρόνια, οι αστρολόγοι Μάγια είχαν υπολογίσει την ημερομηνία για το τέλος του κόσμου, κάτι που πιστεύεται ότι θα συμβεί στη σημερινή εποχή.  Οι Μάγια υπέδειξαν ότι το σύμπαν καταστρέφεται και μετά ξαναδημιουργείται σε τακτούς κύκλους, ένας κάθε 5.000 χρόνια.
  Αυτός ο κύκλος που δημιουργείται κάθε 5.000 χρόνια, γρήγορα τελειώνει και πιθανότατα οι περισσότεροι από εμάς θα ζούμε για να το δούμε. Η ημερομηνία θα είναι 21 Δεκεμβρίου 2012. Και παρόλο που οι αρχαίοι παραδοσιακοί πολιτισμοί των Μάγια έζησαν μέχρι τον 9ο αιώνα, εάν αυτοί οι ιερείς του ημερολογίου ζούσαν σήμερα για να το δουν, θα περίμεναν ότι γύρω στο 2012, ο κόσμος μας αυτός θα τελείωνε και θα εγκαθιδρυόταν μία νέα απόκρυφη τάξη πραγμάτων. Είναι δυνατόν οι αστρολόγοι των Μάγια να είχαν προβλέψει κάποια καταστροφή που η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει ακόμα ανιχνεύσει;

http://www.pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου