Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μια φορά κάθε αιώνα, οι Γερμανοί… τραβάνε μια «μόχλευση»! - Αδιόρθωτοι βλάκες οι Γερμανοί.

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος


Κάποιοι ήξεραν. Ρουφιάνοι- ξερουφιάνοι, όσο θέλουν να φωνάζουν οι ευυπόληπτοι και σκληροί, αδάμαστοι χαρακτήρες που μας περιβάλλουν, κάποιοι δημοσιογράφοι ήξεραν και μιλούσαν και έγραφαν έγκαιρα.

Αλλά το μυαλό, τα μάτια, η ακοή του «μεγάλου κοινού» όπως και πολλών «δικών μας» (σε μπόλικα εισαγωγικά) είχαν αμβλυνθεί από Ρούλες και Σταματίνες και Τατιάνες, και Καψήδες και «κυρίους Μπάμπηδες», Πορτοσάλτες και άλλους... επικοντιστές των νούμερων, τηλεοπτικών τε και ειδησεογραφικών.

Αν μας ένοιαζαν οι ειρωνείες που μετά γίνονται «έλα μωρέ, όλοι τα ξέραμε» δεν θα είχαμε γίνει οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αστρολόγοι θα είχαμε γίνει και θα βγάζαμε ευκολότερα και πιο χαβαλεδιάρικα λεφτά.
Έκθεση γράφεις; Όχι. Εδώ και 30 χρόνια δεν γράφω εκθέσεις. Επικήδειους γράφω. Ξεκίνησα από επικήδειους καλλιτεχνών και τα τελευταία χρόνια έγραψα επικήδειους τρομοκρατικών οργανώσεων-τι γίνανε αυτά τα παιδιά, που χάθηκαν στα δύσκολα πάλι, θα μας ξανάρθουν να δώσουν άλλοθι στο κερατοσύστημα ή φύγανε πάλι για Μπενελούξ, Ουγγαρίες και Γερμανίες;


Γράφαμε στις εφημερίδες μας και τώρα στις ηλεκτρονικές εφημερίδες μας, παρακαλώ και σε όποιον αρέσει για Κρίσεις (εγκαίρως), για Οικονομικούς πολέμους (εγκαίρως) για επιστροφές των Χερσαίων Ευρωπαικών Δυνάμεων στο παγκόσμιο Γεωπολιτικό προσκήνιο.

Φάγαμε μια ζωή απαντώντας στο «ποιος ωφελείται» για να καταλάβουμε ότι όταν μιλάνε π.χ. οι Αμερικανοί για 'Άξονα του κακού» δεν μιλάμε για τα δύο κράτη της φυλής Παστούν, για Ιράκ, Ιράν, Συρίες και... υπόλοιπα Αττικής μαζί με τα κάμπινγκ των Ρομά και των Αρναούτ- Ρουμανορομά.
Κάτι πιο μεγάλο υπονοούν. Πιο μεγάλο σε μπλέξιμο, πιο μεγάλο σε δύναμη, πιο μεγάλο σε ζόρι. Χρόνια διάφοροι το έπαιζαν σαν το μπάρμπα μου, μειλίχιοι και ...Καραμουρτζούνηδες της Ευρωζώνης και του κόσμου όλου.


Τώρα ξαφνικά η φράου Μέρκελ έκοψε-είπαμε σαν τον μπάρμπα μου- τα ευγενικά και είπε ότι θα βάλουμε επιτηρητές, θα ενώσουμε την Ευρώπη, θα την κάνουμε ενιαία πραγματικά και το Ευρώ είναι το νόμισμα της.


Αδιόρθωτοι βλάκες οι Γερμανοί. Το λέει και ο μέγας κοινωνιολόγος του παρελθόντος, ο Λεμπέσης:
μόνον βλάκες είναι ικανοί να διαπράξουν απατεωνιές για να πλουτίσουν.
Και τις διαπράττουν. Για τα κτηματάκια τους στον Νότο. Το νέο «ζωτικό τους χώρο» που τον δάνειζαν αφειδώς για να τον στύψουν μετά όσο πιο αμοραλιστικά μπορεί να το κάνει ένας Γερμανός πριν χάσει ένα πόλεμο ή ο μπάρμπας μου πριν χάσει με μπίζνες τα σιχαμένα λεφτά του.
Η ψυχολογία λέει ότι «άλλη ερώτηση είναι το ποιος είσαι –και άλλη ερώτηση το πόσα λεφτά έχεις...»

Η Γερμανία και ο μπάρμπας μου είναι καθίκια, πάει και τελείωσε. Το ξέρουμε αυτό. Κάνουν τους γύρω τους άνω- κάτω μέχρι να βρεθεί κάποιος να τους μαζέψει. Και πάντα βρίσκεται. Χρειάζεται και φαντασία εκτός από λεφτά, μεθοδικότητα και αναλγησία...


Ναι το πάνε για «Άξονα του κακού». Μάλλον τώρα το δείχνουν. Και θα κάνουν πάλι συμπαθείς τους Αγγλοσάξονες. Καταλάβατε γιατί ο Μεταξάς ενώ ήταν γερμανοσπουδαγμένος, γερμανόφιλος πήγε την χώρα με τις «θαλάσσιες δυνάμεις»;


Γιατί ήταν ο σκληρός, ικανός εύελπις της Ακαδημίας του Βερολίνου και ήξερε ότι οι Γερμανοί θα χάσουν το ματς-όπως ήξερε και άλλα, που δεν ξέρουν τα τεράστια πολιτικά μεγέθη Πετσάλνικος, Διαμαντοπούλου-plus, Βενιζέλοι, Πάγκαλοι και άλλοι Γκλίνκον της πολιτικής μας ζωής.
Θα γίνει πόλεμος και με Γιουφάιτερ και με λέοπαρντς ή όχι-ρωτούν πολλοί στις καφετέριες. Εδώ η Νταίζη στο σήριαλ και δεν μολογά τι θα γίνει στα «Μυστικά της Εδέμ» θα το πούμε τώρα που όλοι ξεφωνίζουν σαν τις τρελές στο παγοδρόμιο «Έρχεται πόλεμος-έρχεται πόλεμος!» Ε, όχι. Και αν έχω ακόμη εκείνη την δημοσιογραφική λεπταισθησία της Κρίσης που έλεγε ο Κλαούσεβιτς, εδώ στο χωράφι μας, δεν θα γίνει πόλεμος. 


Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι, θα γίνει της παλαβής αρκούδας ο γάμος αλλά το προνόμιο του να πλακωθούνε θα το έχουν οι «τρελοί μεγάλοι».
Και ειδικά εκείνος ο περιβόητος «Άξονας του κακού» που τώρα θα έχει και Τεύτονες και οσονούπω και Τουρκία και γύρευε ποιους άλλους πλάι στα Ιράν, τα Πακιστάν, τα Αφγανιστάν και ίσως πέρα από Ιορδανίες κ.λ.π. εξωτικά και Σαουδική Αραβία. 


Και δεν λείπει ο μάρτης από την Σαρακοστή, εκεί κάπου θα κάνει την τρελή φανταιζί εμφάνιση, αλά Βλαχοπούλου, και η Κίνα. Παντευτονισμός και Πανισλαμισμός με την Σινική Γεωπολιτική θα κάνουν μια χαρά κολλεγιά, αυτήν που έκρυβαν τόσα χρόνια και λέγαμε ποιος είναι πίσω από τον ένα που ζητά καθιέρωση του Ευρώ στο Ιράκ, στο Ιράν, καθιέρωση Χρυσού νομίσματος στην Λιβύη και πάει λέγοντας...


Τώρα δεν υπάρχει λόγος να μιλούν εκείνοι που δεν ποιούσαν την νήσσαν όταν τα ερωτηματικά ήταν πιο πολλά από τις απαντήσεις...








 http://newstrap.gr/apopseis/10631-mia-fora-kathe-aiona-oi-germanoi%E2%80%A6-trabane-mia-moxleysi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου