Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Mαξίμου: Ο Ε.Βενιζέλος ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου παραίτηση και εκλογές

Διαρρέεται από το Μαξίμου ότι ο κλινήρης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπανδρέου και του διαμήνυσε ότι «δεν πάει άλλο πήγαινε για εκλογές»! Ωστόσο δεν είναι λίγοι στο Μέγαρο Μαξίμου που βλέπουν με «μισό μάτι» τον Υπουργό Οικονομικών γιατί θεωρούν ότι η κίνηση της κ. Αποστολάκη, αλλά και της Καϊλη ήταν δικής του έμπνευσης δηλαδή υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδόμησής του. 
Οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μιλάνε πλέον ευθέως για οργανωμένο σχέδιο αποστασίας. Μάλιστα ορισμένοι χρεώνουν την κίνηση στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενώ οι ψυχραιμότεροι υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί αυτή την ώρα να ενοχοποιούνται κάποιοι και ότι χρειάζεται ψυχραιμία και… αναμονή.

 Στο μεταξύ κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου σε συνομιλίες που είχαν με στελέχη του κομματικού μηχανισμού επεσήμαναν ότι της αποστασίας φαίνεται να ηγείται -από πρόχειρες εκτιμήσεις- ο Κώστας Σημίτης ο οποίος φαίνεται να ελέγχει και να συνομιλεί τακτικά με σημαντικό αριθμό βουλευτών με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Την εκδοχή αυτή πάντως δεν την υιοθετεί επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα άρχισαν να βγαίνουν και οι "ηρακελιδείς" του παπανδρεϊσμού και να βρίζουν: «Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος από τον άλλον», σχολιάζει σε γραπτή του δήλωση ο παπανδρεϊκός βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, στηλιτεύοντας την ανεξαρτητοποίηση της Μ. Αποστολάκη και τη στάση άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Σύντομα θα καταλάβουν κάποιοι σε ποιο μύλο κουβαλούσαν νερό, οι γνωστές συμμορίες είναι σε πλήρη διάταξη», σημειώνει χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας εμμέσως επιχείρηση ανατροπής της κυβέρνησης.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παρασύρη:
«Στην κρισιμότερη στιγμή για τη χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά, ο πολιτικός κόσμος αναμετριέται με την αθλιότητα. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος από τον άλλον. Κάτω από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, ο λαός πρέπει να ετοιμαστεί για τα χειρότερα που έρχονται, όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να αντιληφτεί κανείς τι πραγματικά συμβαίνει. Σύντομα κάποιοι θα καταλάβουν σε τίνος τον μύλο κουβαλούσαν νερό. Οι γνωστές "συμμορίες" είναι σε πλήρη διάταξη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου