Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ν.Δ.: "Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τις κρίσεις - Είναι εκτροπή"

(Ανανέωση 16.18): Με μία δήλωση-βόμβα που εκδίδεται σε λίγα λεπτά (υπάρχει σε ανανέωση του κειμένου κατωτέρω ολόκληρη η ανακοίνωση), η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, ανακοινώνει ότι "Δεν πρόκειται να δεχθεί τα αποτελέσματα του ΚΥΣΕΑ, θεωρεί την όλη διαδικασία ως παράτυπη και γενικότερα ο κρίσεις θα θεωρηθούν ως "μηδέποτε γενόμενες"!
Όπως έχει ήδη ενημερώσει το defencenet.gr, η Ν.Δ. είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει έκτακτες κρίσεις σήμερα, οι οποίες σε τελική ανάλυση αποτελούν πραξικοπηματική ενέργεια μιας κυβέρνησης η οποία έχει απωλέσει την δεδηλωμένη και ζητεί ψήφο εμπιστοσύνη από την Βουλή
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το εύρος της κυβερνητικής συνταγματικής εκτροπής μέσω των ... τριψήφιων τηλεφώνων κάνουν ΚΥΣΕΑ για να αλλάξουν ΟΛΟΥΣ τους Αρχηγούς.
(Ανανέωση): Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
"Με αφορμή πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προχωρά, σήμερα, σε κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με ριζική αλλαγή της ηγεσίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας.
Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια.
Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.
Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα; Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της; Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε".
--------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 15.20): Εξωφρενική, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και πάνω απ'όλα επικίνδυνη ήταν η συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη απέναντι στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τους οποίους κάλεσε στο γραφείο του για να τους πει, τι; Ότι "Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κρίσεις"!
Μπήκαν λοιπόν στο γραφείο του οι τέσσερις Αρχηγοί (Α/ΓΓΕΘΑ, Ι.Γιάγκος, Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης και Α/ΓΕΣ Δ.Κλόκοζας) κάθισαν στον καναπέ και με ύφος υπουργού που έχει μπροστά του θητεία ετών και όχι ωρών (το πολύ) τους είπε τα εξής πρωτοφανή:
"Σας ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά κρίνω ότι είναι ώρα να κάνω κρίσεις. Ήθελα να τις κάνω από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά λόγω των προβλημάτων με την Τουρκία και της έντασης τις ανέβαλα. Τώρα κρίνω ότι είναι η κατάλληλλη στιγμή (σ.σ.: τώρα που πέφτει η κυβέρνησή του από ώρα σε ώρα ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα γεγονότα) και έτσι αποφάσισα να προχωρήσω σε κρίσεις και την αντικατάστασή σας"!
Αμήχανοι οι τέσσερις Αρχηγοί δεν θέλησαν να πουν τίποτα περισσότερο, άλλωστε όλοι είναι αξιωματικοί με κεφαλαίο "Α" και αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mέσα σε μία πρωτοφανή πολιτική αναταραχή η κυβέρνηση υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας και θέλει να κάνει ΚΥΣΕΑ σήμερα για να αποστρατεύσει ΟΛΟΥΣ του Αρχηγούς και να βάλει φιλοκυβερνητικούς αξιωματικούς Αρχηγούς στις Ένοπλες Δυνάμεις εν μέσωκρίσιμης κατάστασης για το Έθνος καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πόσο επικίνδυνη είναι.
Όπως έγραψε πρώτο από το πρωί το defencenet.gr η κυβέρνηση για να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες θεωρεί "αντικυβερνητικές" (έφτασε στο σημαίο σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να ζητήσει ... νομιμοφροσύνη από τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην προσπάθειά του να φτιάξει κλίμα έκτακτων κρίσεων), προχωρά σε κρίσεις εντός της ημέρας.
Ακούγονται διάφορας ονόματα (Μιχάλης Κωσταράκος ,νυν διοικητής Γ΄ΣΣ για νέο Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Ζαζιάς, νυν διοικητής Δ΄ΣΣ, για νέος Α/ΓΕΣ, Αντώνης Τσαντιράκης ,αρχηγός ΑΤΑ για Α/ΓΕΑ και Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, νυν διοικητής ΔΔΜΝ για Α/ΓΕΝ).
Επίσης συμπαρασύρονται και αποστρατεύονται δεκάδες στρατηγοί και ναύαρχοι εκ των οποίων ορισμένοι φέρονταν να ανήκουν στη κυβερνητική παράταξη
Το "μαχαίρι" μπαίνει πολύ βαθιά στην επετηρίδα προκειμένου να βρούν αξιωματικούς πειθαρχικούς στο Μνημόνιο!
Η κίνηση είναι τουλάχιστον πραξικοπηματική (έκτακτες κρίσεις της ηγεσίας ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και οι βουλευτές της παραιτούνται ο ένας μετά τον αλλο είναι απλά εκτροπή) και η Νέα Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει παρασκηνιακά την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει κρίσεις τώρα.
Σε λίγο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Tήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου