Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

H αντίπαλος της Coca-Cola… από την Ορεστιάδα

Την ελληνική απάντηση στην Coca-Cola επιδιώκει να αποτελέσει με τα αναψυκτικά Sparky η εταιρεία ΕΠΑΠ από την Ορεστιάδα του νομού Έβρου. Με ιστορία από το 1959 η Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών(ΕΠΑΠ), η οποία από το 1983 μέχρι το 2009 εμφιάλωνε προϊόντα για λογαριασμό της 3E έχει μπει τα τελευταία δυο χρόνια με τα δικά της αναψυκτικά στην αγορά της Θράκης αποσπώντας ένα σημαντικό μερίδιο. Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Ανδρεάδη είναι η επέκταση της παρουσίας της με τα αναψυκτικά Sparky σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο κ.Ανδρεάδης υπολογίζει το μερίδιο της ΕΠΑΠ στην περιοχή της Θράκη κατά μέσο όρο στο 30-35% με το ποσοστό να είναι πολύ μεγαλύτερο για το νομό Έβρου. Μικρή μέχρι στιγμής είναι η παρουσία των αναψυκτικών Sparky στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, καθώς περιορίζεται στα ράφια της αλυσίδας Carrefour. «Επιδιώκουμε να επεκταθούμε σε μεγαλύτερη ακτίνα και σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές, ενώ κοιτάμε και τις εξαγωγές. Ήδη πραγματοποιούμε πωλήσεις στην Κύπρο. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής γιατί έχουμε πετύχει σε δύσκολες εποχές και από μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας να αυξάνουμε τις πωλήσεις μας κατά 30-40% ετησίως», αναφέρει ο κ.Ανδρεάδης. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι παρά την κυριαρχία της 3Ε στην ελληνική αγορά οι μικρές τοπικές εταιρείες αναψυκτικών τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
 
 Η ΕΠΑΠ αναμένεται να καταγράψει για το 2011 αύξηση του τζίρου της στα 4 εκατ.ευρώ από 1,5 εκατ.ευρώ το 2010. Σημαντικό μέρος της δραστηριότητας της εταιρείας αποτελεί και η παραγωγή private label προϊόντων για τις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της ελληνικής αγοράς.
 
Σημειώνεται ότι η ΕΠΑΠ από το 1999 έως το 2009 εμφιάλωνε προϊόντα αποκλειστικά για την 3Ε. Η πολυμετοχική εταιρεία επέστρεψε από το 2009 στην αγορά με δικές της παλιές παραδοσιακές συνταγές σε νέα προϊόντα επενδύοντας στην ποιότητα, τη μεγάλη τεχνογνωσία και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Σε ένα εργοστάσιο με τρεις γραμμές παραγωγής(γυάλινες συσκευασίες, κουτιού και pet) εμφιαλώνει όλη τη γκάμα των αναψυκτικών υπό το brand name Sparky: cola, πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, βυσσινάδα και σόδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου