Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ραδιενεργά σωματίδια εξαπλώνονται στην Ευρώπη από άγνωστη αιτία! ( ούτε λέξη για ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ)

To Ιώδιο-131 είναι ένα επικίνδυνο ραδιενεργό ισότοπο. Μπορεί να συσωρευτεί στον θυροειδή αδένα σας και μολύνει τα τρόφιμα. Είναι μεγάλο πρόβλημα στην ιαπωνία (για προφανή λόγους), αλλά τώρα ανιχνεύτηκε σε όλη την Ευρώπη. Και κανείς δεν γνωρίζει την πηγή.

Σε Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Σουηδία και Τσεχία έχουν ανιχνευτεί σύννεφα Ιωδίου-131 μέσα στα όρια στους που είναι μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης.

Κανείς δεν είναι σίγουρος από που προέρχονται, αν και το Reuters αναφέρεται σε φήμες που μιλάνε για φαρμακευτικές εταιρίες, πυρηνικά υποβρύχια, και μεταφορές ραδιενεργών υλικών, αλλά οι επιστήμονες είναι σίγουροι πως δεν προέρχονται από το ατύχημα στο Φουκουσίμα. Πως μπορεί λοιπόν να εξηγηθεί η μόλυνση που εκ΄τινεται σε εκταοντάδες και εκατοντάδες μίλια? Η διεθνής υπηρεσία ατομικής ενέργειας (ΙΑΕΑ) λέει "τα τρέχοντα επίπεδα Ιωδίου-131 που ανιχνεύονται στις μετρήσεις δεν θέτουν την δημόσια υγεία σε κίνδυνο", αλλά αυτό το έχουμε ακούσει πολλές φορές και παλιότερα. Δεν είναι αιτία πανικού, αλλά ένα ανεξήγητο σύννεφο με επικίνδυνη ραδιενέργεια είναι σίγουρα αιτία ανησυχίας. Και ασφαλώς αξίζει περισσότερες από 129 λέξεις στον ιστότοπο του ΙΑΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου