Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η απόδειξη ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

Το μυστικό της ευτυχίας που έψαχνε βρήκε ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας από το Τελφς της Αυστρίας. Όχι δεν είδε τις δουλειές του να παίρνουν τα πάνω τους, ούτε βρήκε τον έρωτα της ζωής του... βρήκε όμως τον τρόπο να γίνει ευτυχισμένος: μοίρασε όλα του τα υπάρχοντα και τα χρήματα σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

Ο 49χρονος Καρλ Ράμπεντερ, ο οποίος το 2010 είχε δηλώσει την πρόθεσή του να απαλλαγεί από τα υλικά αγαθά, πούλησε την επιχείρησή του, την πολυτελή του κατοικία στις Άλπεις, τη λιμουζίνα του, το σπορ αμάξι του καθώς και το ιδιωτικό αεροσκάφος του και μοίρασε τα λεφτά σε φιλανθρωπίες, ενώ έδωσε πολλά δάνεια σε πολίτες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν από καμία τράπεζα.

Πλέον ζει σε ένα μικρό σπίτι και κερδίζει κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ το μήνα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρουν οι austriantimes.at ο πρώην εκατομμυριούχος τονίζει ότι μόνο τώρα, που έχει απαλλλαγεί από τα χρήματα, είναι ευτυχισμένος. «Αν κάποιος σημειώσει τα πράγματα που τον κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο, θα καταλάβει τι εννοώ. Η αγάπη, ο ήλιος, ο καθαρός αέρας... αυτά είναι που με κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο», τόνισε.

Μάλιστα αναφερόμενος στο πλούσιο παρελθόν του, σημείωσε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν δυστυχισμένος, ενώ τώρα είναι χαρούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου