Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ: Η ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΪΜΟΥ" ΓΛΩΣΣΑ..

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ: Η ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Μέσα στα πλαίσια των «Ημαθειώτικων» που γίνονται κάτω από την αιγίδα της Παμακεδονικής του Οντάριο, έγινε η παρουσίαση του Δημήτρη Γκεκόπουλου με θέμα, εάν η «Μακεδονική» είναι διάλεκτος ή αυτόνομη γλώσσα.......Την παρουσίαση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονικέων και Γραμματέας της Παμακεδονικής κ. Γιάννης Πύργος. Χαιρετισμούς απένειμαν, ο πρόεδρος της
Παμακεδονικής Δημήτρης Κάρας, η εκπαιδευτική ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας κυρία Καραγρηγορίου, ο Επίσκοπος Ανδίδων κ.κ. Χριστοφόρος και ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τορόντο κ. Κιρακοσιάν.
Η παρουσίαση ήταν τεκμηριωμένη και το πόρισμα ήταν ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, όπως ποτέ δεν υπήρχε αυτόνομη γλώσσα από αρχαιοτάτων χρόνων.
Η σήμερα ομιλούμενη «γλώσσα» είναι απλά μια βουλγαρική διάλεκτος που χρησιμοποιεί το βουλγαρικό αλφάβητο, βουλγαρικές λέξεις και εκφράσεις στο μέγιστο ποσοστό, πασπαλισμένες με ελληνικές, σλαβικές και αλβανικές λέξεις.
Αλλά το ατού της βραδιάς που βεβαίωσε την παραδοχή ότι πρόκειται περί διαλέκτου, ήταν η καθηγήτρια βουλγαρικής φιλολογίας κυρία Άννα Ντάνκοβα που κλήθηκε ειδικά από τον κ. Γκεκόπουλο να μας το πιστοποιήσει έμπρακτα.Όταν εκείνος πρόβαλλε με τον ηλεκτρονικό projector στην οθόνη ένα κείμενο γραμμένο στην «Μακεδονική» και εκλήθη η κυρία Ντάνκοβα να το διαβάσει, εκείνη το διάβασε άνετα, μας διαβεβαίωσε ότι ήταν άπταιστη βουλγαρική διάλεκτος και ουδεμία μετάφραση χρειάζονταν από την «Μακεδονική» στη Βουλγαρική, γεγονός που αποδεικνύει π ε ρίτρα να ότι πρόκειται για Βουλγαρική διάλεκτο και όχι «Μακεδονική» γλώσσα, που προσπαθούν οι γυφτοσκοπιανοί να πείσουν τους εαυτούς τους ότι είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου