Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΕΟΡΔΑΙΑ: Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

eordaiaΗ ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση τυχόν επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο στο δήμο Εορδαίας, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) πολιτικής προστασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δήμο Εορδαίας.
Για «ετοιμότητα των φορέων, καλό συντονισμό» αλλά και «για καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων» μίλησε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προληπτικά, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός σε επίπεδο δήμου σε ενδεχόμενη εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, είτε στον αποχιονισμό είτε στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν.
Επισήμανε ότι η περιφέρεια έχει καταρτίσει ενιαίο σχεδιασμό για όλη την περιφέρεια και έχει κάνει την απαιτούμενη προμήθεια αλατιού, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα για το δήμο Εορδαίας ανέφερε ότι υπάρχει επίσης σχεδιασμός και τα απαραίτητα μηχανήματα, και πως σε περίπτωση που χρειαστεί θα υπάρξει ενίσχυση από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχει εμπειρία στην περιοχή μας από την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων την περίοδο του χειμώνα, γιατί ξέρουμε τι θα πει χειμώνας», αλλά υπάρχει και έμπειρο προσωπικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.
Για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαβεβαίωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, Γεώργιος Παπαπολύκαρπος, λέγοντας ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι προβλήματα παρουσιαστούν κατά τη χειμερινή περίοδο», και σε περίπτωση που χρειαστούν ενισχύσεις υπάρχει σχέδιο από την πυροσβεστική υπηρεσία «να συνδράμουν όμορες υπηρεσίες και η περιφερειακή διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας».
Για ετοιμότητα του ΣΤΟ μίλησαν και οι αντιδήμαρχοι Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος και Απόστολος Χατζόπουλος. «Υπάρχει καλός συντονισμός και καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως η Πυροσβεστική και η Αστυνομική υποδιεύθυνση Εορδαίας», δήλωσε ο κ. Σιδηρόπουλος, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται επιφυλακή για τη μέγιστη ετοιμότητα ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι σε όλη την Εορδαία σε περίπτωση χιονοπτώσεων, από τη Βλάστη μέχρι την Ολυμπιάδα, τους Πύργους και την Ερμακιά». Ενημέρωσε δε ότι ήδη ο δήμος Εορδαίας έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα από την περασμένη εβδομάδα, καθώς «ήδη τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν τον καθαρισμό των φρεατίων για να αποφευχθούν πιθανές πλημμύρες».
«Από πλευράς μηχανημάτων και εξοπλισμού είναι όλα έτοιμα, έχει γίνει η συντήρησή τους, έχουμε και αλάτι για τον πάγο, καθώς πήραμε 20 τόνους από την περιφέρεια και αναμένονται άλλοι 30 τόνοι», δήλωσε ο έτερος αντιδήμαρχος κ. Χατζόπουλος.


Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου