Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ακαδημαϊκός Σκοπίων: Η πΓΔΜ έχει προβλήματα με τους Βουλγάρους και τους Αλβανούς



Η FYROM έχει προβλήματα  με την Βουλγαρία και την Αλβανία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό  κανάλι των Σκοπίων, ο ακαδημαϊκός Μπλάζε Ριστόφσκι, εκδότης της λεγόμενης «Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας», η οποία αποσύρθηκε από την κυκλοφορία μετά από μια σειρά διεθνών αντιδράσεων για τις ανακρίβειες τις οποίες είχε.


«Έχουμε πρόβλημα με τους Βουλγάρους, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν ούτε τη γλώσσα μας (ως ‘μακεδονική’), ούτε το έθνος μας (ως ‘μακεδονικό’). Αν και η Βουλγαρία είχε αναγνωρίσει μια φορά το έθνος μας (ως ‘μακεδονικό’) κατά την περίοδο που αυτονομήθηκε η χώρα μας το 1947, μετά άλλαξε πολιτική. Η βουλγαρική πολιτική είναι της προσέλκυσης  του λαού μας (προς την βουλγαρική ιδεολογία). Αυτό επιδιώκει και με την έκδοση των βουλγαρικών διαβατηρίων που βγάζουν συμπολίτες μας για να ανακοινώσει μετά ότι στην ‘Μακεδονία’ ζουν Βούλγαροι. Διαπιστώνουμε ακόμη ότι εκατοντάδες άνθρωποι της περιοχής των Σκοπίων έχουν ψηφίσει στις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Βουλγαρίας και έχουν , επίσης, συμμετάσχει στην βουλγαρική απογραφή. Παρουσιάζεται μια πίεση από την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Ακαδημαϊκός Ριστόφσκι.

Πίεση υπάρχει και από την Αλβανία, η οποία πιστεύει ότι η FYROM κατέχει αλβανικά εδάφη.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική πίεση και πρέπει να την επιλύσουμε», τόνισε ο Ριστόφσκι.
Αξίζει να σημειωθεί ο Ριστόφσκι είναι ο πατέρας της αρχηγού του κόμματος «ДОМ» (των λεγόμενων πρασίνων των Σκοπίων), Λιλιάνα Ποπόφσκι, η οποία συμμετέχει στο συνασπισμό  του κόμματος του Γκρουέφσκι ВМРО-ДПМНЕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου