Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αχμέτι προς Γκρούεφσκι: Εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος θα γίνουν ταραχές στη χώρα!

Η καθυστέρηση στην ένταξη του ΝΑΤΟ και η καθυστέρηση στη λήψη ημερομηνίας για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να φέρει τη χώρα σε μεγάλη αναταραχή αφού διογκώνονται τα παράπονα των Αλβανών και μεγεθύνεται η διάσταση μεταξύ των εθνοτήτων, λόγω του άμεσου ενδιαφέροντος των Αλβανών των Σκοπίων να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή ένωση.


«Νομίζω ότι η καθυστέρηση θα έχει συνέπειες και αυτές οι συνέπειες μπορεί να είναι από διάφορες ομάδες της περιοχής, υπάρχει ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα μεταξύ των Αλβανών της πΓΔΜ», δήλωσε ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι, συνεργάτης του συνασπισμού με το κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση Ora News και η οποία μεταδόθηκε και από την Alpha TV.

Ο Αχμέτι ισχυρίστηκε ότι η επίλυση του θέματος της ονομασίας καθυστερεί και αυτό έχει συνέπεια στην ένταξη της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς και μπορεί αυτό να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις μέσα στο κράτος με συνέπειες στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχολιασμό της ‘Άλφα ΤΒ’ η τηλεοπτική συνέντευξη του Αχμέτι συμπίπτει με την συνάντηση που είχε με τον αμερικανό πρέσβη Πώλ Γουώλερς και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Μάλα Ρέσιτσα.

Η ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης από τον Αλβανό αρχηγό του DUI,  ξεκαθάριζε ότι ήρθε η ώρα να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας και η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στην ερχόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου