Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΡΕΣΛΕΡ: Αθωώστε τη Siemens και θα σας φέρουμε επενδύσεις!

Ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης από τον γερμανό αντικαγκελάριο, Φίλιπ Ρέσλερ. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο Βενιζέλος, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος ο Ρέσλερ, σε δηλώσεις του, φέρεται διατεθιμένος να πει το πολυπόθητο "ναι" στο κουκούλωμα του σκανδάλο και το όργιο με τις μίζες, που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεωκοπία.
 
 
Χαρακτηριστική των προθέσεών του είναι η αποστροφή των δηλώσεών του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ελληνα αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Αυτό που συζητήσαμε, επίσης, με τον κ. Υπουργό», είπε, «είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων και του ελληνικού κράτους και είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που ο υπουργός ανέλαβε ο ίδιος να δώσει λύση εδώ. Τις επόμενες ημέρες ήδη θα έχουμε αποφάσεις και θετικά αποτελέσματα».

Και για να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό το τι εννοεί, συμπλήρωσε: «Αυτό αποτελεί ένα πραγματικά ηχηρό μήνυμα για τη γερμανική βιομηχανία, για τη γερμανική ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτως ώστε να έχει κάθε λόγο ο Γερμανός επενδυτής να έρθει στη χώρα σας να κάνει επενδύσεις, πράγμα το οποίο θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας σας».
Αρα, σε αυτό το ταξίδι, κατέληξε «μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευτυχής και ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου