Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Δουλέψτε μέχρι να πεθάνετε... κάντε μας τη σύνταξη δώρο!

Καταργείται από την 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική συνταξιοδότηση σε ηλικία 65 ετών στη Βρετανία.
Μετά από διαβούλευση που άρχισε το 2010, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε τον περασμένο Ιανουάριο να καταργήσει το δικαίωμα που ο εργοδότης είχε μέχρι τώρα να υποχρεώσει έναν εργαζόμενο να συνταξιοδοτηθεί, από τη στιγμή που γίνεται 65 ετών.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων, το μέτρο αυτό, που είχε ζητηθεί εδώ και καρό από τους εργοδότες, άρχισε σταδιακά να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο και να ισχύει πλήρως από την 1η Οκτωβρίου.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης αποτελεί μέρος της ριζοσπαστικής - όπως τη χαρακτηρίζει η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού - μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2010 ότι η νόμιμη ηλικία για συνταξιοδότηση, θα φθάσει τα 66 χρόνια το 2020 για τους άνδρες και τις γυναίκες, έναντι των 65 χρόνων που είναι σήμερα για τους άνδρες και των 60 για τις γυναίκες.

Πάντως, το δικαίωμα της απόλυσης ενός εργαζόμενου σε ηλικία 65 ετών, δεν χρησιμοποιήθηκε συστηματικά από τους εργοδότες, καθώς περίπου 850.000 Βρετανοί ηλικίας άνω των 65 ετών εξακολουθούν να εργάζονται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου