Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ενώ στην Τουρκία εγκαινιάστηκε το 2ο χρυσωρυχείο της Eldorado εναρμονισμένο με τη φύση, στη Θράκη το κοινό συμφέρον... Βιάζεται παρά φύση!!!

του Θανάση Ζωγράφου

Εγκαινιάστηκε το 2ο μεταλλείο χρυσού για την Eldorado Gold στην Τουρκία, 35χλμ, έξω από την Σμύρνη. Εμείς... Τι περιμένουμε εμείς; Αξιότιμοι Θεσμικοί κύριοι... δείτε το φώτο ρεπορτάζ και... μετά τολμήστε να δείτε κατάματα την τοπική κοινωνία πού συχνά και αυθαίρετα επικαλείστε. Αν και μετά από αυτό επιμένετε σε στείρα όχι και νηπιακές εμμονές....Κι αν πιστεύετε στην πολιτική σας ανδρεία, ανακοινώστε σήμερα κιόλας δημοψήφισμα. Σε κάθε περίπτωση δε, θυμηθείτε πως για θέματα κρίσιμης σημασίας, για τον λαό τον τόπο και τη χώρα που έχουν κοσμογονικό χαρακτήρα ΕΙΣΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ!!!

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2011, εγκαινιάστηκε στην.....
Τουρκία, 35χλμ έξω από την Σμύρνη (το φιλελεύθερο κέντρο της Τουρκίας), το δεύτερο χρυσωρυχείο της Eldorado Gold Corporation, από το Βανκούβερ του Καναδα, μητρικής εταιρίας και της «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.» για το έργο του Περάματος Νομού Έβρου.

Πρόκειται για το Efemcukuru, μια περιοχή περιτρυγιρισμένη από αμπελώνες των οποίων την ανάπτυξη και βελτίωση χρηματοδοτεί τα τελευταία χρόνια η εταιρία Eldorado Gold.

Το συγκεκριμένο έργο θα αποδώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά και περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

H Eldorado Gold Corporation συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Τουρκία, από τους φόρους που αποδίδει ετησίως αλλά και έμμεσα από την φορολόγηση των κοινωνικών της ανταποδοτικών συνεισφορών.

Η Τουρκία μέσα στα τελευταία 10 χρόνια έχει αναρριχηθεί στην πρώτη θέση παραγωγών χρυσού στην Ευρώπη, αφού μετά την έναρξη της λειτουργίας του μεταλλείου χρυσού στην Πέργαμο (Όβατσικ), ακολούθησαν ακόμη 6 χρυσωρυχεία που συνολικά παράγουν περίπου 25 τόνους χρυσού ετησίως (2011), ενώ για το 2013 το νούμερο αυτό υπολογίζεται στους 40 τόνους χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου