Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ .....!!!

Ο Αγγελόπουλος ζητά πίσω τα 37 εκατ. ευρώ που έδωσε για τους πυρόπληκτους της Ηλείας!
Φτερά έχουν κάνει τα χρήματα που προορίζοντο για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το καλοκαίρι του 2008. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν ένας από τους επιχειρηματίες που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη...

κι όμως είδε τα λεφτά του να καταλήγουν σε τσέπες λαμογιών.

Τα λεφτά τους πίσω ζητούν μεγαλοδωρητές του Ταμείου Μολυβιάτη, ενώ την ίδια ώρα βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την «υπεξαίρεση» των χρημάτων του Ταμείου.

Μιλώντας στη ΝΟΔΕ Ηλείας, η οποία συνεδρίασε εχτές με κυρίαρχο θέμα την «τύχη» αυτών των χρημάτων, που προέρχονται από δωρεές πολιτών, ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας επισήμανε πως ένας εκ των δωρητών και κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, απαίτησε από το ελληνικό κράτος να του δοθούν πίσω τα 37 εκατ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τον σκοπό αυτό.

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας και συμπλήρωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης, θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive.gr, ο κ. Τζαβάρας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως μέγα σκάνδαλο από την Κυβέρνηση τη δήμευση του προϊόντος εκκαθάρισης του Ταμείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μια σκανδαλώδη, πρωτοφανή δήμευση, αντισυνταγματική και χωρίς κανένα δικαίωμα η οποία είχε να κάνει με τον οβολό που προσέφεραν σε κρίσιμες ώρες για την Ηλεία εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες, φορείς απ' όλο τον κόσμο. Αυτό το ποσό η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να πληρώνει τις αστοχίες και τις αποτυχίες της».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 46 άτομα, οργανώθηκε τηλεμαραθώνιος, με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους του Νομού, που είχε υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή.Είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 200 εκ.ευρώ και είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου τα 70εκ.για έργα αποκατάστασης και στήριξης των πυροπλήκτων.Πάνω από 130 εκ.ευρω παρέμεναν αδειάθετα στο ταμείο αρωγής,το οποίο η κυβέρνηση κατάργηση ,δημεύοντας το ποσό.Μιλάμε για καραμπινάτο σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου