Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων για το δημοψήφισμα


Έντονη ήταν η αντίδραση όλων των κομμάτων στην ανακοίνωση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εκλογές και όχι δημοψήφισμα.

Όχι στο δημοψήφισμα λέει και το ΚΚΕ που σε σχετική του ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει.
Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση.»
Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALTER είπε «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπισία. Πρόκειται για ένα τρικ με απώτερο στόχο να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία. Θέλει να αποφύγει να πάει σε εκλογές άμεσα και έτσι θα βρεθεί μπορστά στην οργή του λαού και να πάρει ένα εξαιρετικά χαμηλό και εξευτελιστικό χαμηλό για τον ίδιο και για το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου». Και πρόσθεσε « Θέλει να συσπειρώσει στο «Κόμμα του Μνημονίου» και άλλες δυνάμεις και με αυτό το μπλοκ του Μνημονίου να κατέβει στις εκλογές»

Και η Δημοκρατική Συμμαχία ζητά εκλογές σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτή τη μικροκομματική στόχευση θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές της. Είναι καλύτερα αντί να ζητήσουμε από το λαό να πει τι «δεν θέλει», να ζητήσουμε να επιλέξει τι θέλει μέσα από εθνικές εκλογές».
Σε σχετική του δήλωση ο προέδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega είπε: «Ας εγκαταληφθούν οι ψευδώνυμες επιλογές και ας προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Είναι η πιο έντιμη λύση έτσι όπως είναι η κατάσταση.
Το δημοψήφισμα είναι μια αρνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δεν παρατίθενται όλα τα ερωτήματα. Το ερώτημα ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση συναρτάται με όλα τα ζητήματα που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα. Με βάση και το Σύνταγμα τίθεται το ζήτημα αν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα.»


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε «Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Ο πρωθυπουργός με τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο μας καλεί σε δημοψήφισμα». και τόνισε ότι «το μείζον είναι να καταψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτή την κυβέρνηση».
«Άλλοθι για αυτούς που επιθυμούν μόνο την καρέκλα της εξουσίας» χαρακτήρισε την πρόταση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, με αποψινή ανακοίνωσή του.

«Οι αναγγελίες περί δημοψηφισμάτων με το οποιοδήποτε περιεχόμενο και αν έχουν στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, είναι άλλοθι για αυτούς οι οποίοι επιθυμούν μόνο την καρέκλα της εξουσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου