Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Θερμικά αόρατα τάνκς , ελικόπτερα, αεροπλάνα. Ενα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν τα σώματα ασφαλείας.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ο αόρατος μανδύας που μπορεί να εξαφανίζει αντικείμενα απο τα radar έχει προκύψει σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων υλικών που ονομάζονται μεταυλικά. Σε αυτό το σημείο σημειώνω ότι την πρώτη πατέντα διεθνώς σε μεταυλικά την έχει Ελληνας Καθηγητής Παν/μίου στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλιου. Αυτος κατασκεύασε και πατενταρισε στην Ιαπωνία τα πρώτα cloaking devices. Μετά εμφανίστηκαν οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι. Οι πατέντες υπάρχουν, δεν φεύγουν...


Τα αόρατα υλικά που έχει σχεδιάσει ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ από το 2008 ειναι καλυτερα από τα αμερικάνικα γιατί δεν κανουν αόρατα τα αντικείμενα μονο σε μια ηλεκτρομαγνητικη συχνότητα όπως τα αμερικάνικα αλλά σε περιοχή συχνοτήτων. Εχουν όμως και άλλα ατου απο ότι έχει πει σε συνέντευξη του, το 2009, που τα αμερικανικα δεν έχουν, «είτε τους αρέσει είτε όχι» όπως λέει..

Στη φωτογραφία βλέπετε υλικά, όχι μεταυλικά, σε μορφή εξαγώνων πλακιδίων που μπορούν να εξομοιώνουν τη θερμοκρασια του περιβάλλοντος στη περιοχή του IR φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, κάνοντας αόρατα τα αντικείμενα των οποίων την επιφάνεια καλύπτουν στην IR ακτινοβολία.

Με ελάχιστη τροφοδοσία ρεύματος τα εξάγωνα αυτά, που πρωτη η BAE systems ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε, κάνουν ΑΟΡΑΤΑ τα αντικείμενα που καλύπτουν σε Infrared ανιχνευτές παντός τύπου που αρκετά οπλικά συστήματα φέρουν.

Ευτυχώς η Τουρκικη Φρεγάτα δεν ειναι τόσο τεχνολογικά προχωρημένη. Σε δύο χρόνια όμως θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου