Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελίες των γιατρών του ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο!!!

Σαν να μην έφτανε η αποκάλυψη για το διορισμό της συζύγου του Υπουργού Υγείας στο δημόσιο, δεύτερο χτύπημα σήμερα για τον Λοβέρδο. Η συνδικαλιστική παράταξη των γιατρών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα κατακεραυνώνει τον υπουργό ενώ αφήνει και....
υπονοούμενα για «βρώμικες συναλλαγές». Ακολουθούν τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ ιατρών:
«Σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός, η ύπαρξη στόχου και η διαδικασία υλοποίησης του στόχου.
Στον χώρο της υγείας λοιπόν είχαμε την ατυχία να έχουμε μία πολιτική ηγεσία η οποία αντί να σχεδιάζει και να βάζει στόχους, προτιμά τα τηλεοπτικά παράθυρα για να κάνει διαπιστώσεις και περιγραφές των κακοδαιμονιών του δημοσίου συστήματος υγείας.
Να επιρρίπτει με μεγάλη ευκολία τις ευθύνες στους εργαζόμενους στην υγεία, και αυτός σαν πολιτικός που επί μακρόν διαχειρίστηκε εξουσία να απαλλάσσεται των δικών του ευθυνών.
Μονοπωλώντας δε τα μέσα επικοινωνίας, ηλεκτρονικά και έντυπα, βερμπαλίζει, οδηγώντας την υγεία στην χώρα μας σε αποδόμηση και μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Απόδειξη της έλλειψης συγκροτημένου στόχου και σχεδιασμού για την υγεία από την σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, είναι η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που νομοθετούσε επί παντός επιστητού.
Ο κύριος υπουργός έβγαινε τότε (αρχές του χρόνου) στα τηλεπαράθυρα και υπερασπιζότανε αυτό το γονατογράφημα και δήλωνε με έμφαση, «αν δεν ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2011 θα παραιτηθώ!!!».
Όχι μόνο δεν είχε το θάρρος να παραιτηθεί (γιατί η μηχανοργάνωση καρκινοβατεί) αλλά υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο η ήδη υποβαθμισμένη ποιότητα της υγείας του Ελληνικού λαού.
Ο κύριος Λοβέρδος αποδόμησε ένα από τους βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ, τo κοινωνικό κράτος.»
Τέλος η ανακοίνωση ρωτάει: «Μπορεί ο υπουργός να μας πει τι έγινε η έκπτωση του 5% που χορηγούσε η φαρμακοβιομηχανία και οι φαρμακαποθήκες στους φαρμακοποιούς και απέφερε έσοδα στο δημόσιο τουλάχιστον 50 εκατ. και την κατήργησε υπέρ των φαρμακοβιομηχάνων ??»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου