Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη 2.000.000 ασφαλισμένοι

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", το πρόβλημα με την οδοντιατρική κάλυψη παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, με μοναδικά ταμεία, από όσα λειτουργούν σήμερα και κάλυπταν μερικώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων, το ΙΚΑ και το Δημόσιο.
"Μετά τον εμπαιγμό της Πολιτείας όσον αφορά τη δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματός μας, που χρησιμοποιήθηκε ως δούρειος ίππος για την είσοδο ιδιωτών επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας. Ο κλάδος μας δέχεται τη χαριστική βολή με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ", δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθαν. Υφαντής.
"Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει ότι η οδοντιατρική είναι μια επιστήμη που συνδέεται άμεσα με την υγεία του πληθυσμού, εκτός αν θεωρεί ότι από τα δόντια δεν πεθαίνει κανένας", συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ και ταμίας του ΟΣΑ, Κων. Χροναίος.
Όπως τονίζουν οι οδοντίατροι, είναι απαράδεκτο, να μην υπάρχει καμία συμμετοχή της οδοντιατρικής, της επιστήμης που κατ' εξοχήν στηρίζεται στην πρόληψη, στους σχεδιασμούς για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δεν εξοικονομούνται χρήματα, αλλά το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο λόγω της νοσηρότητας που έχει άμεση σχέση με την κακή στοματική υγεία.
Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με συγκεντρώσεις, καταλήψεις σε υπηρεσίες και απεργίες, αποφάσισε η συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, στο ξενοδοχείο "Novotel", στην Αθήνα.
Το είδος και οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα συγκεκριμενοποιηθούν από τη διοίκηση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου