Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ζημιές από χαλάζι στην Ελασσόνα

Την περιοχή επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ζημιές από χαλάζι στην ΕλασσόναΣτην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα το Μεσοχώρι, το Αμούρι, τον Ευαγγελισμό, το Πραιτώρι και το Βλαχογιάννι, που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση των τελευταίων 24ωρων, επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σύμφωνα με το kosmolarissa.gr.

Ο κ. Αγοραστός συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, δημοτικούς συμβούλους της Ελασσόνας και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριο Σταυρίδη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από πολλούς παραγωγούς για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών σε καλλιέργειες καπνού, καλαμποκιού, αχλαδιού και ροδάκινου.

Ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ να μεταβούν επί τόπου τη Δευτέρα το πρωί και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να ενημερωθεί άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

«Η θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ξεκάθαρη: Δίκαιες αποζημιώσεις σε κάθε παραγωγό ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς», τόνισε ο κ. Αγοραστός επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέση του για αλλαγή του νέου νόμου για τον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση ο οργανισμός να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο, γεγονός που όπως είπε «είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου