Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Να πουληθούν τώρα τα δύο από τα τρία VIP αεροσκάφη!

Μήπως να πουλήσουμε τα vip αεροσκάφη; Ή τουλάχιστον τα δύο από τα τρία; Η ιδέα δεν είναι δική μας ,ούτε αυθαίρετη. Συζητιέται στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ,όπου οι περικοπές πέφτουν σύννεφο!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα των vip αεροσκαφών έρχεται με αρνητικό τρόπο στη δημοσιότητα.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης που καλώς ,κακώς,ορθώς ή λανθασμένα επέλεξαν τη λύση του ΔΝΤ συνεχίζουν να πετούν με Vip πτήσεις ,που απ΄ όποια πλευρά κι αν το δεις κοστίζουν υπέρμετρα πολλά για τη σημερινή οικονομική συγκυρία.


Μπορεί ο ΥΕΘΑ να αμφισβήτησε την ορθότητα των στοιχείων που παρουσίασε ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της ΝΔ κ.Μαργαρίτης Τζήμας,τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στις δικές του πτήσεις,ωστόσο δεν μπορεί να είναι όλα λάθος. Είναι γνωστό ότι οι υπουργοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα τρία vip αεροσκάφη τα οποία πετούν πληρώματα της ΠΑ. Και είναι επίσης γνωστό ότι οι πτήσεις αυτές κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα.


Το επιχείρημα του ΥΕΘΑ ,ότι είναι λαϊκισμός να γίνεται κριτική και μάλιστα σκληρή σ΄ αυτές τις πτήσεις,δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ,αυτή τη δεδομένη στιγμή να γίνει αποδεκτό. Δεν είναι λαϊκισμός όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί απάνθρωπες περικοπές,όταν ο βασικός μισθός στην Ελλάδα κατάντησε να είναι 500 ευρώ!


Τα vip αεροσκάφη τα έχει η χώρα, η κάθε χώρα ,για να μετακινούνται οι υπουργοί και οι ηγέτες της σε εξαιρετικές περιπτώσεις ,για επείγοντα θέματα που απαιτουν αστραπιαίες μετακινήσεις. Σε κανένα δρομολόγιο απ΄ αυτά που δημοσιοποιήθηκαν δεν μπορούμε να εντοπίσουμε αυτά τα δεδομένα. Την εποχή που μας ,,,δανείζουν χρήματα μέσω…τηλεδιασκέψεων δεν κατανοούμε γιατί ένας υπουργός που για παράδειγμα πρέπει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ,πρέπει να χρησιμοποιήσει το vip αεροσκάφος για να είναι ,λέμε για παράδειγμα , στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης μέρας. Θα τα έβγαε πέρα η κυβέρνηση πέρα και χωρίς αυτόν!


Το χειρότερο όλων είναι ότι οι πολιτικοί μας μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι προκαλούν! Πιστεύουν ότι αυτό που κάνουν ,να πετούν vip αυτές τις εποχές ,εξακολουθεί να είναι κάτι φυσιολογικό και αναγκαίο! Κάποιος πρέπει να τους ξυπνήσει και να τους επαναφέρει στην σκληρή πραγατικότητα την οποία η ίδιοι δημιούργησαν.


Για όλα αυτά η πρόταση της πώλησης τουλάχιστον των δύο από τα τρία αεροσκάφη vip δεν είναι λαϊκίστικη,αλλά μάλλον επιβεβλημένη. 50.000 ευρώ για μία πτήση είναι πρόκληση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου