Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ»…ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ


Δείτε την άποψη του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου απο τα πρακτικά της συνέντευξης σε δημοσιογράφους για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το τελευταίο καιρό, με αυτή την ιστορία με τα ανακριβή στοιχεία, αποδείχτηκε ότι ένας Διοικητής δεν μπορεί δεν είχε εικόνα ούτε για τα κρεβάτια, ούτε για τις προμήθειες όπως συνέβη με το Ιπποκράτειο. Τώρα εδώ πέρα παρουσιάζετε κάτι μαμούθ-σχηματισμούς διοικητικά, δηλαδή περιμένετε από έναν Διοικητή να διοικήσει επαρκώς δύο και τρία νοσοκομεία.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, χαίρομαι για την ερώτηση, υπερβολικά μάλιστα, γιατί εμφανίζετε τη διαρθρωτική αλλαγή πιο ριζοσπαστική απ’ ότι είναι. Κοιτάξτε, εάν είναι μαμούθ αυτά, τότε τι θα ήταν τα νοσοκομεία που σας προείπα ; Και γιατί όχι και η Κοζάνη μέσα εκεί, και η Πτολεμαΐδα και η Καστοριά και η Φλώρινα; Όχι δεν είναι μαμούθ. Είναι μια μετριοπαθής προσέγγιση, αλλά πάρα πολύ καλή διαρθρωτική αλλαγή κατά την εκτίμηση όσων έχουμε δουλέψει στο εγχείρημα αυτό, θα διοικηθούν πανεύκολα. Πώς διοικείται η Πάτρα και το Αίγιο και τα Καλάβρυτα στο πλαίσιο ενός νομού όπως ήταν ; Πώς έχουμε σήμερα την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη με τεράστιες περιφέρειες, αυτοδιοικούμενες μάλιστα. Πώς διοικούνται τόσα πολλά θέματα που δεν είναι μόνο το νοσοκομείο και τι κάνει ο ηλεκτρολόγος εδώ, ή ο υδραυλικός, ή οπωσδήποτε ο γιατρός, ή ο νοσηλευτής σε δυο νοσοκομεία που είναι 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους, ή και 30; Θα διοικηθούν. Πώς διοικείται και το ζήτημα της καθαριότητας και το ζήτημα της !
αστυνόμευσης και το ζήτημα του παραγωγικού ιστού και το ζήτημα του εξωραϊσμού και το ζήτημα των λιμένων όπου υπάρχουν και το ζήτημα των ορεινών όγκων από Δημάρχους Δήμων Καποδιστριακών ή Καλλικρατικών, ή σε περιφερειακό επίπεδο τα αντίστοιχα από τους Περιφερειάρχες ; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά πολύ ευκολότερα, πολύ- πολύ ευκολότερα θα διοικηθούν δύο ή τρία το πολύ, όπως τα έχουμε ορίσει νοσηλευτικά ιδρύματα, δεν το φοβόμαστε καθόλου.
 



Ομιλία Χρήστου Ζηλίδη, διοικητή 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην ευρεία σύσκεψη για την αναδιάταξη των δυνάμεων του Ε.Σ.Υ. Κατ΄ αρχήν για τη Δυτική Μακεδονία στην Καστοριά και στη Φλώρινα έχουμε ένα φαινόμενο το οποίο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, ας πούμε λιμνάζοντος προσωπικού. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Άργους Ορεστικό έχει 46 άτομα προσωπικό και ενδεχομένως δύο ή τρεις ασθενείς.
 
Προτείνεται να συγχωνευθεί με το Νοσοκομείο Καστοριάς όχι μόνον για λόγους καλύτερης παραγωγικότητας αλλά και για έναν άλλο λόγο που είναι πολύ σημαντικός, πρέπει οι προνοιακές λειτουργίες να ενσωματωθούν στο σύστημα υγείας το οποίο καλύπτεται από την ασφάλιση, αποτελεί δικαίωμα και δεν είναι φιλανθρωπία.
 
Η άποψή μου είναι αυτή, έχει γίνει δεκτή στο χώρο το δικό μας των υπηρεσιών αυτών, προτείνουμε λοιπόν τη συγχώνευση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με το Άργος Ορεστικό καθώς επίσης και του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου και του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας με το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Σκεφτείτε ότι το Νοσοκομείο Φλώρινας μπορεί να μην έχει φυσικοθεραπευτή, αλλά το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ έχει τρεις φυσικοθεραπευτές.
 
Για το Νοσοκομείο Κοζάνης θεωρούμε αναγκαία τη διοικητική του όχι μόνο σε επίπεδο διοίκησης, αλλά την οργανική του συγχώνευση με το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με διατήρηση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων αλλά με τη δυνατότητα και με την ευελιξία που παρέχει ο ενιαίος οργανισμός.
 
Πρέπει να αναπτυχθεί η ΜΕΘ της Κοζάνης, δυστυχώς είμαστε υπόλογοι και εμείς ως Διοίκηση γιατί αυτό το χρόνο δεν το καταφέραμε, δοκιμάζουμε τη μοίρα μας, δυστυχώς προκηρύξαμε τις θέσεις και όλες άγονες είναι, δεν μπήκε κανείς. Προβλέπεται η ανάπτυξη μαγνητικού τομογράφου διαβητολογικού τμήματος και η ανάπτυξη των κτιριακών του εφαρμογών.
 
Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έχουμε ήδη σε εξέλιξη την ανάπτυξη ογκολογικής μονάδας, που θα είναι η ογκολογική μονάδα της Δυτικής Μακεδονίας, ήδη έχουν έρθει και οι διορισμοί των δύο γιατρών, προβλέπεται η ανάπτυξη ψυχιατρικού και παιδοψυχιατρικού τμήματος, η ανάπτυξη χειρουργείων ημέρας, η επέκταση των εξωτερικών ιατρείων όπου υπάρχουν δύο σημαντικά κτιριακά έργα στα νοσοκομεία αυτά, η ανάπτυξη του τμήματος αιμοδοσίας και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών υποδομών για το ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας.
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ
Αλλά το συγκρότημα Πτολεμαΐδας-Κοζάνης έχει και αρκετές συγχωνεύσεις, ενιαία λειτουργία και ενιαίος οργανισμός θα πει συγχώνευση των στεφανιαίων μονάδων, συγχώνευση των μαιευτικών και των αντίστοιχων παιδιατρικών τα οποία θα πρέπει ως πακέτο να πάνε ή στη μία πλευρά ή στην άλλη και από την άλλη πλευρά συγχώνευση των ουρολογικών και των ορθοπεδικών που επειδή έχουν χειρουργική κατεύθυνση μπορούν και τα δύο ως πακέτο να πάνε στο ένα ή στο άλλο. Αλήθεια κύριε Μαυρίδη που ήταν η κυρία Μπούρτσου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας και γιατί κανένας απο αυτούς που μίλησαν δεν ανέφερε καν το όνομα της για να πάρει και αυτή τις ευθύνες που τις αναλογούν. Αν κάνω λάθος σας παρακαλώ διορθώστε με. Για την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά ήταν πρώτη μούρη και για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά μια ολόκληρη πόλη ήταν απούσα. Από τις 21-7-2011 που προέκυψε το θέμα ούτε μια δήλωση ούτε μια αναφορά για το θέμα. Απλώς τις 22-7-2011 μια μέρα μετα και για λόγους επικοινωνιακούς ανακοίνωσε πρόσληψη παιδιάτρου.

Σας παρακαλώ η επιστολή μου να δημοσιευθεί όποτε κρίνετε εσείς απαραίτητο, γιατί το θέμα καίει όλους μας εκτός απο τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου (βλέπε κυρία Μπούρτσου).Θα μιλήσει επιτέλους για το θέμα η θα κάνει την «πάπια»? Τι την εμποδίζει μήπως η κομματική της ιδιότητα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου